Zondagmorgen werd pas goed zichtbaar wat de brand had aangericht.
Zondagmorgen werd pas goed zichtbaar wat de brand had aangericht. gertbudding.nl

Politie zoekt getuigen van brand

20 maart 2023 om 20:19 Overig

Brand in voormalige Albert Schweitzerschool 

RENKUM De brand die zaterdagavond woedde in de voormalige Albert Schweitzerschool kon door snel ingrijpen van brandweer beperkt worden. Er zou een harde knal rond 23.40 uur zijn gehoord en enkele jongens zijn hard weggerend. De politie is op zoek naar getuigen.

Gert Budding

Zondagmorgen was de gedeeltelijk verwoeste accommodatie aan de Goudsbloemstraat in Renkum een publiekstrekker. Ouders met kinderen kwamen een kijkje nemen. Ook de politie was even aanwezig. “Ik kan geen details noemen, we zijn volop in onderzoek”, zegt de agent die niet wil reageren op geruchten. Een vrouw liet zaterdagavond enkele uren dan de brand werd gemeld, haar twee honden uit in de omgeving van de school. “Ik zag bij de school enkele jonge jongens lopen, maar ik weet natuurlijk niet of zij de brand veroorzaakt hebben. Dat was rond acht uur.” 

“Bij twijfel altijd de politie bellen”, vult de agent aan. Renkum voor Elkaar heeft met het jongerencentrum enkele lokalen in gebruik in de voormalige school. De meest noordelijke ruimte is behoorlijk aangetast door de brand en zal wellicht voorlopig niet gebruik kunnen worden. SportBSO de Kameleon, een andere gebruiker van de accommodatie heeft geen hinder van de brand. Het vuur woedde ook onder het platte dak, houten panelen moest verwijderd om de brand te bestrijden. Twee personen die rook hadden ingeademd zijn door het ambulancepersoneel behandeld. 

advertentie
advertentie