In het duel Den Dam-RVW (1-2) nam RVW-aanvaller Marvin Willemsen (9) de gehele 'Renkumse' productie voor zijn rekening. Fred Hendriks

Fusieclubs snakken naar SCW’23

15 mei 2023 om 18:42 Overig

HEELSUM Op het tandvlees en snakkend naar het competitie-einde van hun rampzalige seizoen 2022-2023 werken ‘de Renkumse clubs’ hun laatste competitiewedstrijden af. Op zaterdag gingen Redichem en CHRC tegen respectievelijk Harskamp (8-1) en SDS’55 (1-4) hard onderuit. Op zondag hield RVW de Renkumse eer nog wel hoog. Er werd op bezoek bij Den Dam met 2-1 gewonnen.

Redichem snakt duidelijk naar het einde van de competitie. Dat was ook in het duel met de nummer twee van de 4e Klasse C, Harskamp, meer dan duidelijk. De ploeg van trainer Maarten Kerkhof, die volgend seizoen de nieuwe Renkumse fusieclub SCW’23 onder zijn hoede krijgt, keek bij rust al tegen een hopeloze 5-0 achterstand aan. Na rust scoorden de gasten er ook weer lustig op los. Na 90 minuten stond er een 8-1 monsterscore op het scorebord. De eretreffer van Redichem kwam van de voet van Tim Zegveld. De aanvaller scoorde de 7-1. ,,Bij rust waren we al volledig kansloos”, zag Kerkhof. ,,Harskamp heeft natuurlijk een goede ploeg en gaat straks in de nacompetitie meestrijden om promotie. Wij schoten in alles tekort, dan hoop je, na die 5-0 ruststand, dat het geen dubbele cijfers worden. Gelukkig hebben we dat met strijdlust en toch wat beter voetballend weten te voorkomen. Nu volgende week de competitie thuis tegen Barneveld nog goed afsluiten en dan zit dit seizoen erop. Het was en is lastig geweest. Nogmaals, nog een keer aan de bak en dan richt ik mijn pijlen op SCW’23.”

Het reeds uit de 4e Klasse C gedegradeerde CHRC kon in de laatste thuiswedstrijd van het teleurstellende seizoen ook geen potten breken. Daarvoor was het bezoekende SDS’55 te efficiënt en fysiek ook te sterk. De ploeg van trainer Khaiber Intezar, die volgend seizoen de scepter zwaait bij mede-degradant Ede/Victoria, keek bij rust al tegen een bijna onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd het in Heelsum 1-4. De thuisclub kwam zelfs niet tot scoren, de 1-4 was een eigen doelpunt. ,,Het was een moeizame wedstrijd”, vond Intezar. ,,Als je binnen 5 minuten al met 0-2 achter komt, weet je eigenlijk al, dat je een kansloze wedstrijd speelt. Gelukkig herpakten wij ons nog aardig, maar zij speelden slim en effectief: vijf kansen, vier goals. Nog één ‘verplicht nummertje’ en dan zit het seizoen erop. Je merkt aan alles, dat de ploeg ook naar het einde snakt. De trainer overigens ook wel.”

RVW presteerde in Azewijn boven verwachting goed. Trainer Marcel Gerrist, die komend seizoen hoofdtrainer wordt bij De Hoven in Zutphen, had maar 11 spelers tot zijn beschikking, waaronder wel weer de van een schorsing teruggekeerde topscorer Marvin Willemsen. En dat was te merken, want de spits nam de hele productie voor zijn rekening. Het waren doelpunt 22 en 23 (!) van de clubtopscorer. ,,Echte spitsengoals, Marvin heeft de gave heel vaak op de juiste plek te staan, vanmiddag ook weer”, vond Gerrist. ,,Maar de winst is echt een teamprestatie. De jongens hebben strijdend en op het tandvlees de drie punten binnengesleept. Dat maakt de terugreis aangenaam. Ook zijn we nog een plek gestegen.”