Ruim 35 kinderen genoten van de door de PUUR Voetbal Academie gegeven clinic bij voetbalvereniging RVW.
Ruim 35 kinderen genoten van de door de PUUR Voetbal Academie gegeven clinic bij voetbalvereniging RVW. ( Foto: Fred Hendriks )

Het was PUUR genieten bij voetbal-clinic RVW

  Sport

HEELSUM – Onder stralende omstandigheden werd er woensdagmiddag bij voetbalvereniging RVW een voetbal-clinic gehouden, die werd verzorgd door de PUUR Voetbal Academie. Ruim 35 deelnemertjes hadden zich aangemeld om te gaan genieten van de diverse voetbaloefeningen en dat alles onder het motto: ‘Met een lach op het gezicht’.

door Dick Martens

Enthousiaste jeugdige voetballertjes

In dat opzicht werd het een meer dan geslaagde dag, want die lach was er van het begin tot het einde. Niet alleen bij de enthousiaste jeugdige voetballetjes, maar zeker ook bij de meegekomen ouders en grootouders, bij de organiserende vereniging en bij de trainers van de PUUR Voetbalacademie. Af en toe verdween de lach even van de gezichtjes, maar dat had met spanning en inspanning te maken, want als je oefeningen doet, dan wil je die ook zo goed mogelijk uitvoeren en dan hoort daar af en toe een grimas bij.

Oorverdovend gejuich

De dag werd gevuld, na eerst een warming up, waarbij ook de ouders konden meedoen, te hebben gedaan, met behendigheidsoefeningen, zoals dribbelen door metershoge ‘opblaas-tegenstanders’, techniekspellen en penaltyschieten, waarbij de voormalig keeper van OVC ’85 en momenteel de hoofdtrainer van RVW, Peter van den Borden, gepasseerd diende te worden. Maar ook de traditionele partijtjes ontbraken niet. Maar ook de uitgebreide lunch en het verkoelende ijsje niet. Dat het programma gewaardeerd werd bleek bij de afsluiting, toen de deelnemers een oorverdovend gejuich en applaus lieten horen, bestemd voor de trainers en de mensen van RVW die de prachtige dag mogelijk hadden gemaakt.

‘Een meer dan geslaagde dag’

Dat toverde weer een mooie lach op het gezicht bij onder andere Jan Ruisch, een van de initiatiefnemers en al jaren lid van RVW. ,,Mijn zoontje Sven (6) trainde al wekelijks bij de PUUR Voetbal Academie, waarvan Michael Brussen de oprichter en de hoofdtrainer is. Hem kende ik ook al jaren en zo is eigenlijk het plan ontstaan, om bij RVW een clinic te komen houden. Zo help je elkaar. Zowel RVW, als de academie houden er waarschijnlijk nieuwe leden aan over.” En ‘waarschijnlijk’ lijkt al zeker te worden, want voor beiden was er al meer dan alleen ‘jeugdige belangstelling’.” Ook Michael Brussen sprak van een meer dan geslaagde dag. ,,Een fantastische dag, met een grote opkomst. We hebben alom positieve berichten ontvangen van zowel RVW, de ouders en vooral ook van de kinderen. Als je die kinderen zo ziet stralen, realiseer je je elke keer weer, waarom we dit bij PUUR Voetbal doen. RVW had de zaakjes goed voor elkaar, met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers. We hebben ook al gesproken om in de herfstvakantie terug te komen, of wellicht zelfs vaker. En bovendien hoorde ik al, dat zich nieuwe leden gaan inschrijven, zowel bij ons als ook bij RVW. Mooi toch?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden