Vitesse heeft opnieuw een huurling van Chelsea in de selectie opgenomen. De Albanese jeugdinternational Armando Broja zal komend seizoen het Vitesse-shirt met rugnummer 11 gaan dragen.
Vitesse heeft opnieuw een huurling van Chelsea in de selectie opgenomen. De Albanese jeugdinternational Armando Broja zal komend seizoen het Vitesse-shirt met rugnummer 11 gaan dragen. (Foto: Pro Shots)

Vitesse huurt Armando Broja van Chelsea

  Sport

ARNHEM - Armando Broja draagt komend seizoen het geel-swert van Vitesse. De boomlange aanvaller (18) wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea FC. De Albanese aanvaller trainde inmiddels al met de Vitesse-selectie mee. staat ook al meteen op het trainingsveld bij de eredivisionist. 

door Dick Martens

Debuut in de hoofdmacht van Chelsea  

Broja werd geboren in het Engelse Slough, ten westen van Londen. Na twee seizoenen bij Tottenham Hotspur te hebben gespeeld, droeg hij sinds 2009 het blauwe shirt van Chelsea FC. 8 maart 2020 is een datum die Broja nooit zal vergeten. Op die dag maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Chelsea FC, toen hij vlak voor tijd Olivier Giroud verving in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Everton. Daarnaast is Broja, wiens ouders van Albanese afkomst zijn, Albanees jeugdinternational.

'Ideale club om vlieguren te maken'  

Broja vertelt over zijn keuze: ,,Ik ken de voorbeelden van bijvoorbeeld Mason Mount, maar ook van Lewis Baker en Dominic Solanke. Voor mijzelf zie ik Vitesse als de ideale club om vlieguren te maken. Ik wil groeien als speler en als mens. En vooral: veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven.”

Zeer welkome versterking  

Technisch directeur Johannes Spors, ziet de Albanese jeudinternational als een zeer welkome versterking. ,,Armando is lang, sterk en heeft de afgelopen jaren bewezen makkelijk het doel te vinden. Daarnaast brengt hij net weer wat andere kwaliteiten met zich mee, waardoor hij een aanvulling is voor onze voorhoede. Met de komst van Armando als vierde aanwinst neemt onze selectie steeds meer de gewenste vormen aan.”

Rugnummer 11

Jacob Rasmussen, Maxi Wittek en Loïs Openda werden in juli al gepresenteerd. Broja is de vierde aanwinst van deze zomer. De nieuwe aanvaller gaat spelen met rugnummer 11.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden