<p>RVW moest in het eerste bekerduel, op bezoek bij derdeklasser SML, haar meerdere erkennen in de ploeg uit Arnhem-Noord. Het werd op Sportpark De Bakenberg 7-0 voor de thuisclub.</p>

RVW moest in het eerste bekerduel, op bezoek bij derdeklasser SML, haar meerdere erkennen in de ploeg uit Arnhem-Noord. Het werd op Sportpark De Bakenberg 7-0 voor de thuisclub.

(Foto: Fred Hendriks)

Derdeklasser SML maatje te groot voor RVW

  Sport

ARNHEM – RVW heeft het eerste bekerduel met een forse 7-0 nederlaag moeten bekopen. Een schande was het niet, want de tegenstander was derdeklasser SML. Op Sportpark De Bakenberg in Arnhem-Noord was het bij rust al 4-0 voor de tegenwoordig door ex-Redichem-trainer John van Dijk getrainde thuisformatie. Na rust waren de Arnhemmers opnieuw de bovenliggende partij, maar de uiteindelijke 7-0 eindstand kwam pas tot stand in de laatste 20 minuten van het eenzijdige bekerduel.

door Dick Martens

‘Balverlies wordt direct afgestraft’

Natuurlijk erkende RVW-trainer Peter van den Borden dat SML voor zijn team ‘een maatje te groot was’, toch helemaal ontevreden was hij ook weer niet. ,,Natuurlijk houd je vooraf al rekening met het feit, dat je het moeilijk gaat krijgen, maar je moet zeker niet met angst in de benen de wedstrijd ingaan. Ik vond dat wij zeker voor rust bij vlagen nog aardig partij konden bieden, maar voetballend ben je natuurlijk wat minder tegen een dergelijke goede derdeklasser. Ook het feit dat ik niet kon beschikken over Stefan Aalbers en Jeffrey Zweers speelde een rol. Toch is een dergelijke wedstrijd ook weer een mooi ‘leermoment’ en positief was bovendien, dat wij, waar het kon, de opbouw bleven zoeken. Maar je moet je ook realiseren, dat balverlies en foute passes ook direct worden afgestraft. Daar waren een aantal tegengoals na rust een mooi voorbeeld van. Als we daarin kunnen verbeteren, dan ben ik ervan overtuigd, dat wij in ‘onze’ vierde klasse goed uit de voeten kunnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden