Vitesse speelt zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in een uniek ‘bedank’-shirt’.
Vitesse speelt zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in een uniek ‘bedank’-shirt’. (Foto: © Vitesse)

Vitesse start seizoen in uniek ‘bedank-shirt’

  Sport

ARNHEM -  Vitesse speelt zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in een uniek ‘bedank’-shirt’. De reden is, dat de Arnhemmers op die manier stil willen staan bij iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus. Niet de gebruikelijke tenuesponsors Waterontharder.com, Clean Mat Trucks, Succesparken, Koninklijke Burgers’ Zoo, Prins Petfoods, SMB Willems en DunoAir sieren het shirt. Zij hebben geheel belangeloos het shirt beschikbaar gesteld aan maar liefst 24 verschillende instanties, die elk op hun beurt een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.

door Dick Martens

24 verschillende instanties

Met de tekst ‘Bedankt! Samen tegen corona’ wordt iedereen bedankt die zich op zijn of haar manier heeft ingezet tegen het coronavirus. Daarnaast speelt elke speler met de naam van een instantie op zijn rug, die in de coronacrisis een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij. Van Rijnstate tot DrieGasthuizenGroep en van Pleyade tot Stichting De Driestroom. In totaal wordt aan 24 verschillende instanties de kans geboden om eenmalig de achterzijde van het shirt te sieren. Op de linkermouw staat een geel-swert Vitesse-hart afgebeeld. 

Een passend woord en gebaar van dank

Julio Rosier, directeur van Waterontharder.com, vertelt over het gebaar: ,,Samen met Vitesse en alle tenuesponsors speelden we met het idee om de helden die zo ongelooflijk hard hebben gewerkt tijdens de coronacrisis, en dat nog steeds doen, te bedanken. Dit soort buitengewone prestaties verdienen een passend woord en gebaar van dank. Daarnaast kan mede dankzij hun inzet de competitie met strikte protocollen weer gestart worden. Het is een bijzonder shirt met een oprechte boodschap.”

‘Wij zijn een club van en voor iedereen’

Ook Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, vindt dat de medewerkers van al die organisaties het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. ,,Dat we nu weer kunnen voetballen, is grotendeels te danken aan iedereen die zich keihard heeft ingezet tijdens de coronacrisis. Zij hebben in de frontlinie, met alle risico’s van dien, hun verantwoordelijkheid genomen. Met dit speciale wedstrijdshirt hopen wij op onze beurt iets terug te kunnen doen. We hebben allemaal gezien en gevoeld wat de coronacrisis met iedereen kan doen. Daarnaast laat het zien dat Vitesse een club is van en voor iedereen. Ook een pluim richting onze tenuesponsors, die belangeloos hun plek afstaan om dit gebaar te kunnen maken.”

De wedstrijdshirts worden na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk geschonken aan de instanties die het shirt eenmalig sieren. 

De organisaties die de eerste competitiewedstrijd op de rug van de spelers staan zijn: Rijnstate, Pleyade, Siza, Stichting De Driestroom, Drie Gasthuizen Groep, MEE Gelderse Poort, MVT Arnhem, Stevig Arnhem, SWOA, Rijnstad, De Zonnebloem, Stichting Gaandeweg, Stichting Jaimy, Bio Vakantieoord, Scalabor, Stichting Welzijn Lingewaard, Santé Partners – Mikado, NLvoorelkaar, Caleidoz Welzijn, Renkum voor elkaar, Presikhaaf University, AM supportteam, Opr€cht en Vitesse Betrokken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden