<p>RVW verloor, op bezoek bij VDZ, met 6-2. Maar de ploeg van trainer Peter van den Borden nam na 11 minuten, door een doelpunt van Luuk Hendriks (10), nog wel de leiding.</p>

RVW verloor, op bezoek bij VDZ, met 6-2. Maar de ploeg van trainer Peter van den Borden nam na 11 minuten, door een doelpunt van Luuk Hendriks (10), nog wel de leiding.

(Foto: Fred Hendriks)

RVW besluit poulefase bekercompetitie met nederlaag

  Sport

HEELSUM – RVW is er niet in geslaagd om de knock-out ronde van de bekercompetitie te halen. Dat was op voorhand al een moeilijke opgave met derdeklassers als VDZ en SML als tegenstanders. De ploeg van trainer Peter van den Borden was in het eerste duel kansloos tegen SML (7-0), speelde verdienstelijk gelijk tegen OSC (3-3) en sloot zondagmiddag de bekercompetitie af met een 6-2 nederlaag op Sportpark ’t Cranevelt, de thuishaven van het Arnhemse VDZ.

door Dick Martens

Verrassende voorsprong

In Arnhem begon RVW slordig en onnauwkeurig aan de wedstrijd en het was aan invaller-doelman Stefan Filippo, die de geblesseerde Dennis van Meerten verving, te danken dat ‘de nul’ nog op het scorebord bleef. Maar verrassend genoeg waren het de bezoekers die na 11 minuten spelen brutaal de leiding namen. Aanvoerder Luuk Hendriks nam de treffer voor zijn rekening, door een ‘afvallende bal’ vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de kruising te jagen (0-1). Het gaf RVW het zetje dat nodig was om weer wat beter te gaan voetballen. Hendriks had na 20 minuten spelen zelfs de 0-2 op zijn schoen, maar in plaats dat hij zelf de trekker overhaalde, wilde hij de bal afleggen aan vleugelaanvaller Roy van Lagen, maar dat mislukte. Vervolgens was het opnieuw doelman Filippo, die zijn ploeg in de wedstrijd hield, maar zelfs hij was in de 26e minuut kansloos bij een inzet van Thom van Middelaar (1-1). Dat was ook de stand bij rust.

Slap begin tweede helft

Na rust besliste de thuisclub de wedstrijd binnen twee minuten, door optimaal te profiteren van het slappe begin van de Heelsumse gasten. Joris Schemkes en Fedor Venema bezegelden het lot van RVW (2-1 en 3-1). Hoewel van Bordens formatie zich nog dapper herstelde en Stefan Aalbers de aansluitingstreffer zag scoren (62e minuut), liepen de gastheren in de laatste twintig minuten, door treffers van Michael van Schieveen (2) 3n Jasper Nuininga uit naar een verdiende 6-2 overwinning.

Met vertrouwen richting competitiestart

,,Het was jammer, dat wij de wedstrijd na rust zo simpel weggaven”, analyseerde van den Borden na afloop. ,,Verder speelden we bij vlagen best aardig, met leuk combinatievoetbal.” Ondanks de verliespartijen tegen VDZ en SML (‘SML is geen maatstaf, die hebben gewoon een geweldige ploeg’) is van den Borden tevreden. ,,Zeker tegen OSC hebben we laten zien het vierde klasse-niveau prima aankunnen, dat geeft vertrouwen, dat we meenemen naar de competitiestart zondag in- en tegen Groessen. Maar belangrijker is, dat ik een stijgende lijn zie. Volgende week zijn we waarschijnlijk weer compleet. Is dat zo, dan kunnen we de strijd aan.”

Overige beker-uitslagen:

Quick 1888 - vv Bennekom 1-3

VVG ‘25 - OVC ‘85 6-0

SKV - SDOO 8-0

OBW - ONA ‘53 4-2

ZZC ‘20 - GVC 6-0

Kolping Dynamo - Wodanseck 4-0

Geen van bovenstaande clubs bereikte de volgende bekerronde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden