<p>RVW won het competitieduel tegen Arnhemia met 2-0. In Heelsum opende Ivo Klomp met een fraaie kopbal de score.</p>

RVW won het competitieduel tegen Arnhemia met 2-0. In Heelsum opende Ivo Klomp met een fraaie kopbal de score.

(Foto: Fred Hendriks)

RVW herstelt zich van deceptie tegen Groessen

  Sport

HEELSUM - RVW heeft zich prima hersteld van de zeperd die de ploeg van trainer Peter van den Borden vorige week in- en tegen Groessen opliep. Met de staart tussen de benen en een 11-2 nederlaag moest de terugreis naar Heelsum worden aanvaard, maar in het thuisduel, met Arnhemia als tegenstander, werd het blazoen weer enigszins opgepoetst. In een levendig duel waar beide ploegen 90 minuten lang aanvallend bleven spelen, was het uiteindelijk de thuisclub die het wat betere voetbal in een overwinning omzette. Na bij rust al met 1-0 voor te hebben gestaan, werd het uiteindelijk 2-0. 

door Dick Martens

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Daemen ontspon zich op Sportpark Wilhelmina een levendig duel. Hoewel er bij beide ploegen ook veel fout ging, was er wel veel inzet en de wil om voor de winst te gaan. De thuisclub had natuurlijk wat goed te maken na het echec van vorige week, terwijl het voor de gasten pas het eerste competitieduel was, nadat de wedstrijd van vorige week wegens Corona-besmettingen bij tegenstander Angerlo Vooruit geen doorgang kon vinden. Na scrimmages voor beide doelen en kansen over en weer was het de thuisclub die in de 33e minuut de leiding nam. Uit een corner van Michiel Bos was het Ivo Klomp die met een fraaie kopbal de 1-0 op het scorebord bracht. Dat was ook de stand bij rust.

Terechte overwinning

Na rust was het Arnhemia dat beter speelde, maar RVW-doelman Dennis van Meerten voorkwam de in de lucht hangende gelijkmaker. De thuisclub herstelde zich snel van de matige beginfase en was het Luuk Hendriks, die met een fraaie individuele actie, nadat Stefan Aalbers een perfecte uittrap van Van Meerten attent had doorgekopt, de score verdubbelde (2-0). Het sierde de gasten, dat zij ondanks de achterstand bleven proberen de stand een draaglijker aanzicht te geven, maar hadden daarbij de pech, dat de RVW-achterhoede geen steken meer liet vallen. De 2-0 overwinning van de thuisclub was over de gehele wedstrijd genomen uiteindelijk ook terecht.

Beter gevoel

,,Ik sta hier met een beter gevoel dan vorige week”, aldus RVW-trainer van den Borden. ,,Hoewel we nog wel beter kunnen, dan we vandaag hebben laten zien, ben ik natuurlijk tevreden met dit resultaat. Bij vlagen hebben we aardig voetbal laten zien en hadden we mogelijkheden om de wedstrijd al wat eerder definitief te kunnen beslissen, maar de winst, zeker na die deceptie van vorige week, was vanmiddag het belangrijkst.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden