<p>De zwemmers en zwemsters van RZC hebben mogen hun zwemtrainingen weer hervatten. Zij doen dat in het Bennekomse buitenbad De Vrije Slag.</p>

De zwemmers en zwemsters van RZC hebben mogen hun zwemtrainingen weer hervatten. Zij doen dat in het Bennekomse buitenbad De Vrije Slag.

(Foto: RZC)

RZC kan en mag eindelijk weer zwemmen

  Sport

RENKUM - Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Alle leden van RZC onder de 27 jaar mochten eindelijk weer zwemmen. In het Bennekomse buitenbad De Vrije Slag, waar het water op een lekkere temperatuur gebracht, voelde het voor de zwemmers letterlijk weer als ‘een warm bad’.

Door Dick Martens

,,Het was echt heerlijk om weer aan de slag te kunnen”, aldus een opgetogen Egwin Janssen, zwemtrainer bij de Renkumse Zwemvereniging. ,,Met maar liefst 40 zwemmers en waterpoloërs, waren we naar Bennekom getogen. Het enthousiasme was groot en het woord en ‘heerlijk’ was misschien wel de meest gehoorde kreet. Het waren voor de zwemmers natuurlijk erg saaie maanden en dan is het geweldig als ze weer het water in mogen en natuurlijk fijn, dat ze dat weer met elkaar konden doen.

Naast het zwemmen in De Vrije Slag gaan de RZC’ers ook weer ‘op het land’ trainen. ,,De jongste groepen gaan het kunstgrasveld van DKOD, bij MFC Doelum weer gebruiken voor allerlei speelse en sportieve uitdagingen. De oudere zwemmers en poloërs (onder de 27 jaar) hebben op het Wilhelmina Sportpark een plekje gevonden voor hun wekelijkse ‘workout’.” Ook de triatleten van RZC pakken de trainingsdraad weer op. ,,Vanaf 16 maart starten zij weer met de looptrainingen in Wageningen.”

Na een te lange en stille winterperiode, ontwaakt ook RZC dus langzaam maar zeker weer. ,,We hopen dat ook de andere leden snel weer bij elkaar kunnen komen voor het zwemmen van hun baantjes in Bennekom of in ons ‘thuisbad’ in MFC Doelum”, aldus Janssen vooruitblikkend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden