<p>De Zwitserse jeugdinternational Julian von Moos ondertekende in het bijzijn van technisch directeur Johannes Spors zijn Vitesse-contract</p>

De Zwitserse jeugdinternational Julian von Moos ondertekende in het bijzijn van technisch directeur Johannes Spors zijn Vitesse-contract

(Foto: Paul Meima)

Zwitsers jeugdinternational Julian von Moos op huurbasis naar Vitesse

  Sport

Vitesse neemt Julian von Moos aankomend seizoen op huurbasis over van FC Basel. Tevens is een optie tot koop bedongen op de 20-jarige Zwitserse aanvaller. 

door Dick Martens

ARNHEM -  De op 1 april 2001 in het Zwitserse Münsterling geboren Von Moos is een rechtsbenige aanvaller die op meerdere posities inzetbaar is. In het seizoen 2017-2018 werd hij ingelijfd door Grasshoppers Zürich waar hij in de Onder 18 speelde, om na een jaar de overstap te maken naar FC Basel. In februari 2020 leende die club Von Moos uit aan FC Wil, uitkomend in de Challenge League. Hij speelde toen 13 duels waarin hij zevenmaal trefzeker was. Daarna keerde hij in het seizoen 2020|2021 weer terug naar FC Basel, waar hij vervolgens nog tot 15 competitiewedstrijden kwam. Verder was de Zwitserse jeugdinternational actief in 2 Europa League kwalificatieduels voor de ploeg van oud-Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel. 

Een talentvolle speler 

Technisch directeur Johannes Spors: ,,Met Julian krijgen we de beschikking over een talentvolle speler die in aanvallend opzicht multifunctioneel inzetbaar is. Verder ben ik content met het feit dat we wederom een speler hebben kunnen contracteren voordat de voorbereiding van start gaat.”

‘Ik wil mij bij Vitesse verder ontwikkelen’ 

,,Afgelopen seizoen heb ik bij FC Basel de kans gekregen om speelminuten te maken in het eerste elftal”, aldus Von Moos in een eerste reactie. ,,Bij Vitesse wil ik mijn ontwikkeling voortzetten. Ik kijk er naar uit om te beginnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden