<p>Vitesse heeft aanvaller Nikolai Baden Frederiksen gecontracteerd. Technisch directeur Johannes Spors is blij met de aanvallende versterking.</p>

Vitesse heeft aanvaller Nikolai Baden Frederiksen gecontracteerd. Technisch directeur Johannes Spors is blij met de aanvallende versterking.

(Foto: Vitesse Media)

Vitesse heet spits Frederiksen en doelman Schubert welkom

  Sport

ARNHEM - Met genoegen kan Vitesse bekendmaken dat het in de persoon van Nikolai Baden Frederiksen een versterking voor de aanval heeft vastgelegd. De 21-jarige spits komt over van Juventus en heeft een driejarig contract getekend in Arnhem, met een optie voor een vierde jaar. Enige uren nadat Frederiksen zijn contract ondertekende kon Markus Schubert zich officieel de nieuwe doelman van Vitesse noemen. De 23-jarige sluitpost heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024 in Arnhem, met een optie voor nog een seizoen. De opvolger van Remko Pasveer is afkomstig van Schalke 04.

door Dick Martens

Gelijkenissen met cv Rasmussen

Wie een blik werpt op het cv van Frederiksen, ziet direct grote gelijkenissen met Jacob Rasmussen. Net als zijn nieuwe teamgenoot bij Vitesse is Frederiksen namelijk afkomstig uit het Deense Odense, zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Næsby BK (waar de twee bekenden zelfs met elkaar speelden) en stond hij de afgelopen seizoenen onder contract in Italië. 

Glanzend debuut  

De zomer van 2015 stond voor Frederiksen in het teken van de overstap van zijn jeugdclub Næsby BK naar FC Nordsjælland. Daar debuteerde de spits in oktober 2017 met glans. Op 17-jarige leeftijd kwam hij vlak voor tijd in het veld tegen Randers FC en maakte hij meteen de winnende treffer. Het was de bevestiging van zijn talent, dat hem later 31 jeugdinterlands voor Denemarken (11 goals) én een transfer naar Juventus opleverde. Bij de Italiaanse topclub speelde hij voor de Onder 23, maar werd hij ook verhuurd aan Fortuna Sittard en WSG Tirol. Het avontuur bij Fortuna was wegens COVID-19 kortstondig van aard, maar in Oostenrijk maakte Frederiksen veel indruk, met 18 doelpunten in 32 duels. De spits hoopt zijn sterke seizoen een mooi vervolg te geven in het geel-swert.

 ’Mijn gevoel bij Vitesse was direct goed’ 

Met een glimlach tekende Frederiksen zijn contract bij Vitesse. ,,Mijn gevoel bij deze club was direct al goed. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan met mijn nieuwe teamgenoten. Het is mooi dat Jacob hier ook speelt. Hij heeft me veel positiefs over Vitesse verteld. Dat bevestigde mijn gevoel dat dit een prachtige club is, waar ik mij verder kan ontwikkelen. Ik hoop dat we met het team de prestaties van vorig seizoen kunnen evenaren en dat ik daar met mijn goals aan kan bijdragen. Wat dat betreft hoop ik de lijn van afgelopen seizoen door te kunnen trekken.”

Nikolai is een veelzijdige speler  

Technisch directeur Johannes Spors heeft veel vertrouwen in Frederiksen. ,,Nikolai past perfect in het spitsenprofiel dat we hadden opgesteld. Hij is talentvol, maar tegelijkertijd ook al ervaren. Daarnaast is Nikolai een veelzijdige speler. Hij kan als een echte spits fungeren, maar is ook flexibel om bijvoorbeeld als nummer 10 te spelen. Dat vergroot de opties voor de trainer. Het uitstekende schot van Nikolai kan een gevaarlijk wapen vormen voor onze ploeg. Dat heeft hij vorig seizoen ook laten zien in Oostenrijk. Met gepaste trots en een dankwoord richting Juventus heten we Nikolai welkom.”

Zoektocht naar nieuwe keeper had prioriteit

Na het vertrek van Pasveer was de zoektocht naar een nieuwe eerste keeper één van de prioriteiten bij Vitesse. Met Schubert is de vacature dus ingevuld. De goalie noteerde in de afgelopen jaren meer dan vijftig officiële duels in Duitsland, het land waarvoor hij tevens 24-voudig jeugdinternational is. Zo was hij van de partij bij het jeugd-EK dat dit jaar gewonnen werd.

 Met 17 jaar in hoofdmacht Dynamo Dresden

De grote doorbraak van Schubert voltrok zich bij Dynamo Dresden, waar hij in 2011 terechtkwam na periodes in de jeugd bij SV Lok Nossen en SC Riesa. De doelman debuteerde in november 2015 op slechts 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Dynamo Dresden, waar hij in totaal 43 keer onder de lat stond. In het seizoen 2018/2019 dwong hij, terwijl hij ook de eerste keeper van Duitsland Onder 21 was, een transfer naar Schalke 04 af. Bij de oefenopponent van komende vrijdag verdedigde Schubert tien keer het doel, maar werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt. Nu verruilt Schubert dus het ‘Königsblau’ voor het geel-swert.

  ’Bij Vitesse kan ik de volgende stappen zetten’

Schubert kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Vitesse: “Dit voelt voor mij als de juiste stap op het juiste moment. Mijn eerste indrukken van Vitesse zijn zeer positief. Ik denk dat ik mij hier snel thuis zal voelen en dat ik hier de volgende stappen kan zetten in mijn carrière”, zegt de aanwinst. “Vitesse is een ambitieuze club met een rijke historie en trouwe supporters. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”

 Gericht gezocht naar opvolger Remko Pasveer 

,,We hebben zorgvuldig en gericht gezocht naar een opvolger voor Remko Pasveer en zijn verheugd dat we Markus Schubert als onze nieuwe nummer één hebben gestrikt”, aldus een tevreden Johannes Spors, ,,Ik weet nog goed dat Markus op 20-jarige leeftijd bij Dynamo Dresden als één van de grootste keeperstalenten van Duitsland werd gezien. Dat kwam mede doordat hij zeer atletisch is en een goede reflex in huis heeft. Net als Nikolai Baden Frederiksen is Markus nog relatief jong, maar beschikt hij al wel over de nodige ervaring. Wij hebben het volste vertrouwen in hem en zijn trots op zijn komst.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden