Foto: NOS

Zieke Van Vleuten zaterdag niet van start in regenboogtrui

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN -  Annemiek van Vleuten zal zaterdag niet van start gaan in de Giro dell'Emilia. De wereldkampioene is ziek, zo is te lezen op het twitter-account van haar ploeg Mitchelton-Scott. De vraag is of de Wageningse dit seizoen nog bij wegwedstrijden  aan de start zal gaan.

Van Vleuten liet kort na het behalen van haar wereldtitel, in het Engelse Yorkshire, al gelukzalig weten uit te kijken naar de eerste wedstrijd, waarin ze in haar regenboogtrui zou kunnen gaan 'shinen'. Dat moet ze nu dus noodgedwongen even uitstellen. Ze trainde afgelopen week al wel in de regenboogtrui.

Samen met Mathieu van der Poel kreeg van Vleuten gisteren te horen dat zij kans maken om de prestigieuze verkiezing wielrenner van het jaar, de Vélo d'Or, te winnen. De twee Nederlanders behoren tot de 12 genomineerden voor de prijs, die in het leven is geroepen door het Franse wielermagazine Vélo Magazine. Van der Poel werd dit jaar wereldkampioen veldrijden, Europees kampioen op de mountainbike en hij won onder meer de Amstel Gold race op de weg. Van Vleuten veroverde naast de wereldtitel op de weg, ook de roze leiderstrui in de Giro Rosa. Ze is de enige vrouw die kans maakt op de prijs. 

Meer berichten