DKOD laat zege in slotfase toch nog glippen

  Sport
Speler-trainer van DKOD, Jaap Jochems, moest vanwege een vervelende knieblessure, de coaching tegen Zwaluwen verzorgen vanuit zijn rolstoel.
Speler-trainer van DKOD, Jaap Jochems, moest vanwege een vervelende knieblessure, de coaching tegen Zwaluwen verzorgen vanuit zijn rolstoel. (Foto: DKOD)

door Dick Martens

RENKUM - DKOD leek, tegen het bezoekende Zwaluwen, op weg naar de tweede seizoenzege. In een bloedstollende slotfase en bij een stand van 13-13, kregen de Renkumers in de slotseconden nog een strafschop te nemen. Aanvoerder Roy Aarns nam zijn verantwoordelijkheid, maar miste, zodat de thuisclub alsnog met een punt genoegen moest nemen.

Coaching vanuit de rolstoel

DKOD kon niet beschikken over Jaap Jochems, die normaal 'de dubbelrol' als speler-trainer op zich neemt en dan ook de aanvoerdersband nog draagt. Maar Jochems liep twee weken geleden, in het duel tegen RDZ, een zware knieblessure op, die hem waarschijnlijk lange tijd, als speler, aan de kant zal houden. Coachen lukte dit keer wel. Gezeten in een rolstoel probeerde hij 'aan de zijlijn' , zijn ploeg naar de zo broodnodige overwinning te loodsen. Jochems schikte zich maar moeilijk in zijn nieuwe rol. ,,Ik vond het frustrerend om zo mijn bijdrage te moeten leveren", legt hij uit. ,,Vorige week (op bezoek bij Midlandia) kon ik er helemaal niet bij zijn. Gelukkig lukte dat nu, weliswaar in een rolstoel, wel weer. Maar toch ben je beperkt in je mogelijkheden."

Improviseren

Voorafgaand aan het duel was het voor Jochems, door zijn eigen afwezigheid als speler, maar ook omdat hij niet kon beschikken over Niels Vedder en basisspeelster Janneke Koehorst nog maar net was teruggekeerd van een vakantie, weer improviseren qua vakkensamenstelling. ,,Stefan Vorage speelde op mijn positie en Rob Arnoldussen was bereid gevonden om op de bank plaats te nemen. Ook Janneke (Koehorst) begon op de bank. We begonnen goed en gecontroleerd aan de wedstrijd en stonden telkens aan de goede kant van de score. Maar omdat we toch veel te veel kansen onbenut lieten stond het bij rust 'maar' 5-5 en gaf je Zwaluwen het gevoel, dat er na rust nog wat te halen was in Renkum."

Strafworpen gemist

In de theepauze nam Jochems zijn maatregelen, door Janneke Koehorst en Anne Vingerling, die daarmee debuteerde in de hoofdmacht, in de ploeg te brengen. ,,Zij zijn wat aanvallender ingesteld", licht hij zijn ingreep toe. ,,Daardoor speelden we wat directer en kwamen we al snel op een marge van drie doelpunten (8-5). Op dat moment hadden we Zwaluwen de nekslag moeten toebrengen. Helaas slaagden wij daar niet in, mede omdat Derk-Jan (Hooijer) in die cruciale fase twee strafworpen miste. Daar putte de tegenstander moed uit, herpakten zich en kwamen zelfs op een 11-12 voorsprong. Ik was bang, dat het gebrek aan conditie ons opnieuw op zou breken, mar gelukkig was dat niet het geval en kwamen we weer terug tot 13-13 en leek de overwinning met die strafworp in de absolute slotfase binnen. Helaas miste Roy. Verwijten kan ik hem niets. Natuurlijk hoop je op een doelpunt, maar hij pakt, nadat Derk-Jan al twee keer had gemist, toch zijn verantwoordelijkheid."

Taaie tegenstander

Toch had de winst DKOD het zo broodnodige vertrouwen kunnen geven, zeker in de aanloop naar de komende twee duels. ,,Ja, dat zou mooi geweest zijn", besluit Jochems. ,,We krijgen dan de nummers een en twee (Animo en Reehorst '45). Toch laten we wekelijks wel zien, voor iedere ploeg een taaie tegenstander te zijn."

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 3, Demi Gerritsen, Janneke Koehorst, Derk-Jan Hooijer 2, Eva van den Brink, Anne Vingerling, Ruben Isarin en Roy Aarns 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden