DKOD kon, op bezoek bij koploper Animo niet voor een stunt zorgen. Het werd in Geldermalsen 21-9. Voor DKOD was onder andere Demi Gerritsen (midden op archieffoto) tweemaal trefzeker.
DKOD kon, op bezoek bij koploper Animo niet voor een stunt zorgen. Het werd in Geldermalsen 21-9. Voor DKOD was onder andere Demi Gerritsen (midden op archieffoto) tweemaal trefzeker. (Foto: Dick Martens)

DKOD fors onderuit bij koploper Animo

  Sport

door Dick Martens

RENKUM - DKOD heeft op bezoek bij koploper Animo niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg, die bij afwezigheid van een met een zware knieblessure kampende speler-trainer Jaap Jochems, onder leiding stond van Roy Aarns ging in Geldermalsen fors onderuit. Bij rust leidde de koploper al met 14-5. Na rust konden de Renkumers de aansluiting niet meer forceren en gingen uiteindelijk met 21-9 fors onderuit.

Goede heren

,,Animo is een goede tegenstander, waar we voor rust geen grip op kregen", analyseert Aarns. ,,Zij hadden twee prima schietende heren. Daar konden wij niet veel tegenoverstellen. In de rust hebben wij dat wel enigszins bijgesteld, door hen meer druk te geven. Dat had wel effect, want zij waren wat minder productief dan in de eerste helft."

Geen automatismen

DKOD probeerde de druk wel wat te verhogen, maar omdat er wekelijks te veel noodgedwongen wisselingen plaatsvinden zijn er geen automatismen. En dat maakt, dat je meer als team kunt fungeren. ,,Tegen Animo waren bijvoorbeeld Jeannine van der Staaij en Jeroen van Brakel nieuw in ons team. Maar ook is Animo ook gewoon een erg goede ploeg en niet voor niets de koploper. Ik vind dat we het toch nog behoorlijk hebben gedaan, de ploeg heeft tot het einde geknokt voor een beter resultaat en zeker ook onze kansen gepakt en benut in beide vakken. Tegen veel andere tegenstanders, creëren we dan goede kansen en maken het die ploegen lastig. Animo was echter vanmiddag een maatje te groot."

Doelpuntenmakers DKOD: Niels Vedder, Ruben Isarin, Demi Gerritsen en Janneke Koehorst 2, Jeroen van Brakel 1.

Aanstaande zaterdag staat er voor DKOD weer een moeilijke wedstrijd op het programma. Dan neemt de ploeg het in Renkum op tegen streekgenoot Reehorst '45 (Aanvang: 15.30 uur). De Edenaren bezetten momenteel de tweede plaats in de 3e Klasse D.

Meer berichten