Foto: Fred Hendriks

Tiental RVW niet opgewassen tegen sterk SC Westervoort

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM – In de 4e Klasse D heeft RVW op bezoek bij SC Westervoort een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Peter van den Borden bood weliswaar behoorlijke tegenstand tegen het sterke Westervoortse collectief, maar na een 0-0 ruststand, brak het verzet in de tweede helft. Toch nam RVW verrassend de leiding, maar nadat de thuisploeg op gelijke hoogte was gekomen, kreeg RVW-verdediger Mitchel Bosman kort daarna de rode kaart voorgehouden, na een onbesuisde actie op het middenveld. De bezoekers waren veroordeeld tot tegenhouden en het loeren op de counter. Dat lukte tot tien minuten voor het einde. Westervoort kwam op een 2-1 voorsprong en RVW nam de nodige risico's om toch nog een punt mee naar Heelsum kunnen nemen. Die missie liep spaak en Westervoort liep vervolgens uit naar een uiteindelijke 4-1 overwinning.

Geweldige reddingen

,,Wij hebben verloren van een goede ploeg", bekende van den Borden, die vanwege een schorsing niet vanuit de dug-out mocht coachen, na afloop. ,,Al voor rust stonden we behoorlijk onder druk en was het, niet voor de eerste keer, dat onze keeper (Mike Vermeij) ons in de wedstrijd hield. Hij verrichtte enkele geweldige reddingen. Maar dan ga je toch met 0-0 de rust in en geeft dat zeker ook vertrouwen voor de tweede helft."

Rode kaart

Het vertrouwen groeide na de 0-1 alleen maar verder. ,,Nadat Ivo Klomp ons op voorsprong had geschoten, denk je stiekem toch aan een stuntje. Met een punt zou ik zelfs al tevreden zijn geweest, maar helaas zat dat er niet in. Na de voorsprong van Westervoort kwamen we kort daarna met tien man te staan en dan weet je dat je het nog moeilijker gaat krijgen. Dat kregen we ook, daarbij hadden we in de slotfase ook niet meer de kracht om het tij nog te keren."

Blessures

Toch hinkte van den Borden op twee gedachten. ,,Natuurlijk voetbalde Westervoort beter. Het is een hecht collectief, ervaren en speelt ook nog eens goed voetbal. Maar aan de andere kant hebben we ook de mogelijkheid gehad om hier met een punt weg te gaan. We hadden verdedigend wat slimmer moeten spelen en na die 1-1 de deur dicht moeten houden en loeren op de counter. Dat heeft met ervaring te maken. Dan mis je Koen Gerritsen en verdedigend ook Bart Hendriks, die beiden wegens blessures niet beschikbaar zijn. Ook Sander Bos is nog geblesseerd. Dat gaat je met de smalle selectie die wij hebben opbreken. Ik hoop dan ook, dat er volgende week weer wat geblesseerden kunnen aansluiten."

In dezelfde 4e Klasse D moest 'buurman' CHRC buigen voor het bezoekende SC Doesburg. Op Sportpark Wilhelmina werd het 0-5.

Meer berichten