DKOD verloor in eiegfen huis de 'regioderby' van het Edese Reehorst '45. In Renkum werd het 15-26. Janneke Koehorst (links op archieffoto) was een van de doelpuntenmakers.
DKOD verloor in eiegfen huis de 'regioderby' van het Edese Reehorst '45. In Renkum werd het 15-26. Janneke Koehorst (links op archieffoto) was een van de doelpuntenmakers. (Foto: Dick Martens)

DKOD onderuit in regioderby

  Sport

door Dick Martens

RENKUM – DKOD heeft in de regioderby tegen het Edese Reehorst '45 niet voor een verrassing kunnen zorgen. Daarvoor was de nummer 2 van de 3e Klasse D te sterk. Bij rust keek de ploeg van de noodgedwongen door een zware knieblessure alleen maar als coach fungerende Jaap Jochems al tegen een 6-17 ruststand aan. In het tweede bedrijf liepen de Edenaren uit naar een uiteindelijk 26-15 overwinning.

Tactiek in de prullenbak

,,Gezien de stand op de ranglijst, zou een overwinning bonuspunten voor ons hebben opgeleverd", legt Jochems uit. ,,We wilden er zo lang mogelijk een wedstrijd van maken. Die opdracht had ik de ploeg vooraf meegegeven. Maar als je dan binnen 2 minuten al tegen een 4-0 achterstand, kan die tactiek al direct in de prullenbak. Hun tactisch plan was overduidelijk anders, zij schoten letterlijk uit de startblokken met veel druk op onze ballijnen en in de aanval snel op zoek naar de kleine kansen."

Jochems riep na die snelle achterstand onmiddellijk zijn ploeg, met ditmaal onder andere Rob Arnoldussen, Bram Wennekes en Sharon Brinksma in 'de basis-acht', bij elkaar in een time-out. ,,Ik heb gezegd, dat ze ondanks de achterstand toch de rust moesten bewaren en de bal beter en zorgvuldiger naar de aanval moesten brengen en verdedigend, in de korfzone, contact te houden met je tegenstander. Dat hadden we nota bene donderdag in de training nog geoefend en besproken."

Positief gevoel

Het resultaat van Jochems tactische aanwijzingen was wel, dat DKOD meer tot scoren kwam, maar de Renkumers hadden daarbij de pech dat de Edese gasten daar een nog veel hoer scoringspercentage tegenover stelden. Dat resulteerde uiteindelijk in een 6-17 stand bij rust. ,,In de rust heb ik geprobeerd toch weer de puntjes op de i te zetten", vervolgt Jochems. ,,Ik proefde daarbij dat de ploeg de wedstrijd, ondanks het feit dat Reehorst sterker was, de wedstrijd met een positief gevoel afsluiten. Dat kunnen we dan meenemen naar volgende week, als wij o bezoek gaan bij hekkensluiter SkunK. Gelukkig zag in na rust een ander DKOD De ploeg speelde nu veel beter onder de druk van Reehorst uit en nu werd het wel meer een wedstrijd en werd het zelfs qua afronding de beste helft die wij dit seizoen hebben gespeeld. Dit moten we meenemen en vasthouden richting volgende week. Lukt dat, dan sluiten we de eerste helft van het veldseizoen toch nog redelijk goed af."

Minpuntjes

Maar Jochems neemt zeker ook de minpuntjes mee naar de komende wedstrijdbespreking. ,,Het is geen schande dat je van een betere ploeg verliest, maar het gaat mij dan ook op de manier waarop dat gebeurt. Klein puntje van kritiek is dan ook, dat de ploeg meer zal moeten doen met de opdrachten en afspraken die wij samen voor de wedstrijd maken. Dan maak je het ook een ploeg als Reehorst lastiger. Ook de manier waarop- we doelpunten tegen krijgen is een punt van aandacht."

Doelpuntenmakers DKOD: Niels Vedder 4, Rob Arnoldussen 3, Ruben Isarin en Bram Wennekes 2, Sharon Brinksma, Kim van Breukelen, Janneke Koehorst en Eva van den Berg 1.

Meer berichten