Foto: Fred Hendriks

Slap RVW geeft wedstrijd al voor rust weg

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM - De lichaamstaal van RVW-trainer Peter van den Borden, in het laatste half uur van het duel met SV Angeren, stond synoniem voor het vertoonde spel van zijn ploeg. De geplaagde trainer kende zijn ploeg niet meer terug en viel van de ene in de andere verbazing. Vooral voor rust gaf de ploeg 'niet thuis' en keek halverwege dan ook tegen een niet eens geflatteerde 3-0 achterstand aan. Een kleine opleving na rust, leek het humeur van Van den Borden weer goed te doen, om vervolgens lijdzaam te moeten constateren, dat het zelfs tegen 10 tegenstanders biet meer lukte. De martelgang eindigde uiteindelijk na ruim 90 minuten geploeter en een forse 2-6 oorwassing.

Puntgave hattrick

Al binnen drie minuten stond, in Heelsum, de 0-1 al op het scorebord en binnen tien minuten verdubbelde Angeren, opnieuw door 'plaaggeest' Matiz Garttener. De ongrijpbare 'vleugelflitser' was ook verantwoordelijk voor de 0-3. Weliswaar een cadeautje van scheidsrechter Mesut Özcayan, die in een onschuldig duel van RVW-verdediger Ivo Klomp een strafschop-waardige actie zag. Garttener had daar geen boodschap aan en vervolmaakte zijn hattrick vanaf de strafschopstip (0-3). RVW stelde er in het eerste deel van de wedstrijd hoegenaamd niets tegenover, een gegeven waar Van den Borden zijn ploeg in de rust nog wel even mee confronteerde.

Onherkenbaar RVW

,,Ik was echt boos", mopperde Van den Borden na afloop. ,,Ik zag een RVW dat ik niet kende. Veel te slap en zonder de wil om er een wedstrijd van te maken. Foute passes, geen aansluiting en ook geen beleving. En dat vind ik dan nog het ergste. De boodschap leek te zijn binnengedrongen, want direct na rust scoorde Roy (van Lagen) de 3-1, maar al snel vervielen weer in de oude fouten." En dat was vreemd, temeer omdat de gasten vlak na de 1-3 met tien man verder moesten. Hun held van de eerste helft, Matiz Gattener kreeg binnen een halve minuut twee gele kaarten voorgehouden en kon vertrekken.

Messcherpe counters

,,Op dat moment hoop je, dat je 'erop en erover' kunt gaan", blikt Van den Borden terug. ,,Maar ook dat gebeurde niet. Het is een taak van de geroutineerde spelers, de sterkhouders, die de ploeg dan op sleeptouw moeten nemen, maar als die ook delen in de malaise, dan ga je zelfs tegen tien man hard onderuit." Toch stribbelde de thuisclub eerst nog even tegen en was het Stefan Aalbers die, na een dik uur spelen, de aansluitingstreffer binnen schoot (2-3), maar liet zich binnen vijf minuten weer kinderlijk uit counteren (2-4, doelpunt: Tim Brandts). RVW-verdediger Klomp had de marge weer kunnen herstellen, maar zag Angeren-doelman Tim Buurman fraai redden. Dat was het moment dat de RVW-hoofden definitief in de schoot werden gelegd en voor Angeren het sein om de uitslag nog een fraaier aanzien te geven. Opnieuw Brandts (80e minuut) en Bram Giesbertz velden het uiteindelijke vonnis definitief en bepaalden de einduitslag op een voor RVW blamerende 2-6.

'Ik ben geschrokken'

,,Ik ben vandaag echt van mijn ploeg geschrokken", somberde Van den Borden tot slot. ,,Natuurlijk heeft Angeren een prima ploeg, maar zij werden wel door onze slappe eerste helft in het zadel geholpen en geef je de wedstrijd al weg. Qua mentaliteit zat het bij ons ook niet goed. Dat doet mij nog het meeste pijn."

Meer berichten