CHRC-trainer Chika Okere (op archieffoto) zag zijn ploeg, op bezoek bij 't Peeske met 4-1 verliezen. Het was de vijfde nederlaag op rij. Toch weigert hij nu al de handdoek te gooien.
CHRC-trainer Chika Okere (op archieffoto) zag zijn ploeg, op bezoek bij 't Peeske met 4-1 verliezen. Het was de vijfde nederlaag op rij. Toch weigert hij nu al de handdoek te gooien. (Foto: Dick Martens)

Ongelukkige nederlaag voor CHRC

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM – Dat het nog puntloze CHRC momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen is even waar als 'een understatement'. En dat er zondagmiddag, op bezoek bij 't Peeske, opnieuw werd verloren help dan niet die status een andere wending te geven. Toch gelooft trainer Chika Okere nog altijd, dat 'het kantelpunt' eraan zit te komen. Okere baseerde die stelling niet alleen op hetgeen hij wekelijks op de goedbezochte trainingen ziet, maar zelfs op wat hij zag in Beek, waar zijn ploeg met 4-1 onderuit ging.

Strafschoppen

CHRC begon prima aan het duel en nam al snel, door een benutte vrije trap van Davey van der Linden, de leiding (0-1). Maar als je al, zoals al eerder gememoreerd, in die bekende hoek zit waar de klappen vallen, zitten vaak zaken tegen waar je als trainer machteloos bent. En dat overkwam de gasten vlak voor en kort na rust. Twee dubieuze strafschoppen leidden vervolgens de vijfde nederlaag op rij in. ,,Die eerste verbaasde vriend, maar zeker ook vijand", blikt Okere terug. ,,Dan ga je ineens met 1-1 de rust in, terwijl er eigenlijk voor ons geen vuiltje aan de lucht was.  Bij de tweede strafschop zag de scheidsrechter bij en verdedigende actie van ons een handsbal. Ook nu ging de bal op de stip en werd de strafschop benut. Bij de 3-  en de 4-1 gingen we zelf in de fout."

Kritisch

Toch weigert Okere de spreekwoordelijke handdoek te gooien. ,,Ik ben best kritisch richting de groep en zoek niet naar excuses, maar we zitten nu echt wel in de hoek waar de klappen vallen. Maar cijfers liegen ook niet. Daarom heb ik afgelopen week met de groep gesproken, maar zij spraken vertrouwen uit. In de speelwijze, maar ook waren zij ervan overtuigd dat het kantelpunt en dan ook de punten gaan komen. Dat was goed om te horen. Ik deel die mening en zie die donker wolken echt wel verdwijnen."

Meer berichten