OVC '85-trainer Marco Bosch (midden, op archieffoto) zag zijn ploeg in blessuretijd alsnog met 1-0 van ESA winnen.
OVC '85-trainer Marco Bosch (midden, op archieffoto) zag zijn ploeg in blessuretijd alsnog met 1-0 van ESA winnen. (Foto: Dick Martens)

OVC '85 in blessuretijd nog voorbij ESA

  Sport

door Dick Martens

OOSTERBEEK - OVC '85 heeft in de 3e Klasse A goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Marco Bosch won op de eigen Bilderberg met 1-0 van het nog ongeslagen ESA. Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar diep in blessuretijd werd de pas 17-jarige Rick Kelderman 'de Oosterbeekse held', door in een onoverzichtelijke situatie in het drukbevolkte strafschopgebied genadeloos de winnende treffer binnen te schieten, om even later bedolven te worden door zijn euforische ploeggenoten.

Verdedigende tactiek

VERDEDIGENDE TACTIEK

Bosch had voor de streekderby gekozen voor een verdedigende tactiek, om bij balbezit over te stappen op 'de lange bal' richting snelle spitsen als een Nick Bijlsma en Jesper Onck. Toch waren de gasten niet echt onder de indruk van die verdedigingsmuur, maar 'weigerde' vooralsnog de kansen te verzilveren. Ook na rust speelde zich eenzelfde schouwspel af en het leek erop dat de toeschouwers niet met doelpunten zouden worden verwend. Tot die allerlaatste minuut, waarin Kelderman alsnog genadeloos toesloeg.

Meer berichten