DKOD won het belangrijke duel met SkunK als tegenstander met 12-11. Stefan Vorage (op archieffoto) was maar liefst zeven maal trefzeker.
DKOD won het belangrijke duel met SkunK als tegenstander met 12-11. Stefan Vorage (op archieffoto) was maar liefst zeven maal trefzeker. (Foto: )

DKOD toont veerkracht en wint van SkunK

  Sport

door Dick Martens

RENKUM - Voor DKOD verliep het veldseizoen nog niet echt naar wens. De ploeg van coach Jaap Jochems presteerde wisselvallig en bivakkeerde daardoor in de onderste regionen van de 3e Klasse D. Toch wilden coach en spelers het eerste deel van de competitie goed, lees: 'met winst', afsluiten en zodoende met een goed gevoel richting de zaalcompetitie gaan. Die opdracht slaagde, maar kostte wel moeite en vooral veerkracht, want bij rust keken de Renkumers nog tegen een 4-9 achterstand aan. Na rust werd die achterstand uiteindelijk omgezet naar een 12-11 overwinning.

Goed gevoel

,,Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee", aldus een opgeluchte Jochems na de winstpartij. ,,Eigenlijk hadden wij vorige week tegen Reehorst er al een goed gevoel over. Ondanks het verlies speelden we een prima tweede helft, die zeker qua afronding voldoende was." Maar voor Jochems een verfrissend biertje op de goede afloop kon nemen, had hij al zijn tactische vermogen nodig om zijn ploeg naar de winst op de Nijmeegse hekkensluiter te leiden.

'Ik was boos'

,,Eigenlijk konden wij tegen SkunK alleen maar van onszelf verliezen", blikt hij terug. ,,Zeker als de afronding ons in de steek zou laten. SkunK is een onvoorspelbare tegenstander, met wel een paar prima spelers. Hoewel ons spel, zeker voor rust, te doorzichtig was, creëerden wij voldoende kansen, alleen was de afronding ondermaats. De tegenstander, die vaak 'de eerste bal' had, scoorde wel regelmatig, waardoor we toch op achterstand de rust ingingen." Jochems greep de onderbreking aan om zijn ploeg toch weer 'op scherp' te krijgen. ,,Ik was boos en heb de ploeg gewezen op hun verantwoordelijkheden, zeker ten opzichte van de supporters die waren gekomen om ons aan te moedigen. Zij beseften wel hoe belangrijk de winst zou zijn."

Waardering van het publiek

De woorden van Jochems 'kwamen binnen', want na rust stond er toch een wat ander DKOD op het kunstgras. Met gevarieerd spel en nu ook met de zo broodnodige treffers werd de jacht op de overwinning ingezet. ,,We vochten ons terug tot een 11-10 voorsprong. Op dat moment was SkunK ook rijp voor de genadeklap en een grotere overwinning voor ons. Maar juist die tik bleef te lang uit. Gelukkig konden we de uiteindelijke 12-11 overwinning over de streep trekken. Het publiek had ook gezien, dat we de winst 'op karakter' hadden gepakt en beloonde ons met een mooi en warm applaus. Goed te zien hoe onze teamprestatie werd gewaardeerd. Die lijn moeten we nu ook in de zaal gaan doortrekken." Door de winst laat DKOD op de ranglijst niet alleen tegenstander SkunK achter zich, maar ook Huizen.  DKOD veroverde uit de acht gespeelde wedstrijden vijf punten. Huizen vier en SkunK bleef steken op twee punten.

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 7, Derk-Jan Hooijer 3, Demi Gerritsen en Ruud van de Vegte 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden