Foto: Fred Hendriks

RVW geeft na rust voorsprong uit handen

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM- RVW keerde met een lichte kater terug uit Loo. De ploeg van Peter van den Borden leidde tegen de plaatselijke voetbaltrots halverwege met 2-0, maar die comfortabele uitgangspositie verdween in het tweede bedrijf als sneeuw voor de zon en stond er na 90 minuten een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Van den Borden hinkte na afloop dan ook op twee gedachten. Voor RVW waren aanvoerder Luuk Hendriks en Stefan Aalbers de doelpuntenmakers.

Achteruit lopen

,,Vorig seizoen heb ik Loo leren kennen als een stugge, maar ook een voetballende ploeg", legt hij uit. ,,Daarom zou ik vooraf, zeker met de personele problemen waar wij momenteel mee kampen, getekend hebben voor een punt. Maar nu, na de wedstrijd, denk ik daar wel wat anders over. Als je na bij rust met 2-0 voor staat, mag je dat eigenlijk niet meer uit handen geven. Ik heb in de rust ook aangegeven dat we gewoon ons eigen spel moesten blijven spelen. Niet in de schulp te kruipen en zeker niet achteruit gaan lopen. Helaas gebeurde dat wel en riepen we het leed over onszelf af en mochten we ook onze keeper, Mike Vermeij, nog dankbaar zijn, want hij verrichtte na die 2-2 nog een paar schitterende reddingen."

Keurig in de middenmoot

Toch putte van den Borden uit het vertoonde spel van zijn ploeg in het eerste bedrijf zeker ook weer moed. ,,Positief was dat wij ons zeker hebben hersteld van de slechte vertoning van vorige week, toen we thuis met maar liefst 6-2 van Angeren verloren. Ons spel was vanmiddag stukken beter. En met het punt van vandaag lopen we ook nog uit op onze concurrenten en bivakkeren we nu keurig in de middenmoot."

Meer berichten