Foto: Fred Hendriks

RVW in rommelig duel onderuit tegen GSV ‘38

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM - RVW zit even in een wat moeilijke fase. De ploeg van trainer Peter van den Borden kampt, door blessures, met personele problemen en dat gaat ten koste van automatismen binnen de lijnen en dat heeft zijn weerslag op het spel van de Heelsumers. Dat werd ook in het duel met het bezoekende GSV '38 in grote delen van het duel duidelijk. RVW kon in het duel met de middenmoter uit Giesbeek geen potten breken. Bij rust was de stand al 0-1. Vlak na rust verdubbelden de bezoekers de scoren: 0-2. Dat werd uiteindelijk ook de stand na 90 minuten.

Veel gele en twee rode kaarten

In een te laag tempo en zonder echt gevaarlijk te worden was vooral de eerste helft onder de maat. Er werden praktisch geen kansen gecreëerd en de sporadische kansen die er nog wel waren, werden hopeloos gemist. Vreemd was het dan ook niet, dat de gasten, die scherper en feller speelden, met een 1-0 voorsprong gingen rusten. En voor de thuisclub 'na de thee' wat orde op zaken kon stellen lag ook de 0-2 alweer achter doelman Mike Vermeij. RVW herstelde zich wel van het zwakke eerste uur, kreeg wat kansen, maar ook in de voorste linie ontbrak veelal de scherpte. Ook het feit, dat de arbitrage zijn dag niet had kwam de amusementswaarde niet ten goede. Er vielen maar liefst acht gele kaarten, waarbij zowel een speler van GSV en ook Mourad Hamma van RVW twee gele kaarten kregen voorgehouden en konden voortijdig gaan douchen.

Snel weer oprichten

,,We speelden een hele slappe eerste helft", vond van den Borden. ,,Na rust was het wel wat beter, scherper vooral. We kregen ook direct, via Roy van Lagen een kans, die knap werd gepakt door hun keeper. Gaat die bal erin, het is een cliché, maar dan krijg je toch een andere wedstrijd. Maar feit blijft, dat wij niet goed speelden en de arbitrage zich daar helaas aan aanpaste. Daardoor was het, het laatste half uur geen wedstrijd meer. Nu moeten we ons weer gaan oprichten, dan hoop ik wel, dat de geblesseerde spelers weer snel kunnen aansluiten."

Meer berichten