OVC '85-trainer Marco Bosch (midden, op archieffoto) zag zijn ploeg in Oosterbeek met 3-1 van Eerbeekse Boys winnen. Door die zege stegen de Oosterbekers naar de 2e plaats op de ranglijst van de 3e Klasse A.
OVC '85-trainer Marco Bosch (midden, op archieffoto) zag zijn ploeg in Oosterbeek met 3-1 van Eerbeekse Boys winnen. Door die zege stegen de Oosterbekers naar de 2e plaats op de ranglijst van de 3e Klasse A. (Foto: Dick Martens)

OVC ’85 rukt door zege op naar tweede plaats in 3e Klasse A

  Sport

Door Dick Martens

OOSTERBEEK – OVC '85 is in de 3e Klasse A aan een opmerkelijke opmars bezig. De ploeg van trainer Marco Bosch verloor half oktober weliswaar van koploper FC Zutphen, maar boekte vervolgens drie overwinningen op rij en voegde daar zaterdagmiddag op de eigen Bilderberg nog eens een vierde aan toe. Het bezoekende Eerbeekse Boys werd eveneens het slachtoffer van de Oosterbeekse dadendrang. Bij rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht, maar in de tweede helft leidde de suprematie van de thuisclub naar een uiteindelijke 3-1 overwinning. Voor OVC '85 waren Jasper Lurvink en Nick Bijlsma, die twee keer scoorde, de doelpuntenmakers.

Niet echt goed gespeeld

En toch vond ik dat wij niet goed hebben gespeeld", aldus Bosch na afloop. ,,In onze competitie heb je een achttal ploegen die mee gaan strijden om de prijzen. Van de rest moeten wij, mits bij de les, zeker kunnen winnen. Maar het voetbal dat je daarvoor moet spelen, laten we niet altijd zien. Dat was aanvankelijk tegen Eerbekse Boys ook zo. Ons spel was stroperig. Afgelopen dinsdag speelden we een oefenwedstrijd tegen AVW en daarin lieten we wel zien hoe god wij kunnen voetballen. Ik weet niet precies hoe dat komt, daar kan ik de vinger nog niet helemaal opleggen. Is het de druk van het moeten? Zijn het de tegenstanders? Vorig seizoen hadden w dat minder. Speelden we vaker dominant tegen bijvoorbeeld ESA, Dieren en Be Quick."

Volle kracht vooruit

Uiteraard was Bosch wel tevreden met de uiteindelijk overwinning. ,,Natuurlijk. Je wint, zet een prima uitslag neer, di zelfs in de slotfase nog hoger uit had kunnen vallen en je stijgt naar de tweede plaats, met nog maar één punt achter FC Zutphen. Dat geeft vertrouwen richting de komende wedstrijden en de strijd om de tweede periodetitel. Daar willen we vol op inzetten. Nu gaan we even wat ontspannen, volgende week maar één keer trainen, dan hebben we een vrij weekend, maar dan weer 'volle kracht vooruit'."

Overige uitslagen:

ARC – Duno  5-0

vv Dieren – Redichem  3-0

SKV – Zeewolde  0-2

Wodanseck ONA '53  0-2 (doelpunten ONA '53: Remco Derks en Ron Jansen)

WAVV (zat) – Elistha  2-6

Kesteren – WVV Wageningen  2-1

GVC – Echteld  2-4

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden