Foto: Fred Hendriks

Punt voor RVW, met dank aan doelman Vermeij

  Sport

Door Dick Martens

HEELSUM – RVW haalde uit de laatste vier wedstrijden maar een punt, daarom stond het thuisduel tegen Sprinkhanen in het teken van het oppoetsen van het geschonden blazoen. Dat was ook de opdracht die trainer Peter van den Borden zijn spelers had meegegeven. Die boodschap leken de spelers, vooral voor rust goed in de oren te hebben geknoopt. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde de thuisclub, maar verzuimde meer afstand te nemen dan die ene treffer van aanvalsleider Stefan Aalbers. Na rust speelde RVW onherkenbaar. Angstig en veel minder dominant. Toch waren er ook in het tweede bedrijf nog kansen genoeg om het duel 'in het slot te gooien', maar dat gebeurde niet. En dan treedt het bekende voetbalwetje in werking: 'Als je zelf niet scoort, roep je de problemen over jezelf af en scoort de tegenstander'. Sprinkhanen kwam in de 60e minuut op gelijke hoogte en hadden in blessuretijd de kans om zelf met drie punten uit Heelsum te vertrekken, maar misten de toegekende strafschop, omdat RVW-doelman Mike Vermeij met een geweldige reflex 'de pingel' keerde en daarmee toch nog een punt redde.

Onherkenbaar

,,Her baal ik verschrikkelijk van", foeterde trainer Van den Borden, na het tumultueuze slot van 'het duel der middenmoters' van de 4e Klasse D. ,,Voor rust moet je de wedstrijd al beslissen. Toch had ik na rust geen moment het idee, dat wij nog serieus in de problemen zouden komen. Maar helaas speelde de ploeg in de tweede helft onherkenbaar en dan mag je uiteindelijk zelfs nog blij zijn, dat je nog een punt haalt."

Voorsprong

Zoals al eerder gememoreerd speelde RVW voor rust prima. Hoewel de eerste serieuze opwinding ontstond na een fraaie actie van de gasten en de vingertoppen van doelman Vermeij en de paal ervoor zorgden dat het nog 0-0 bleef, was het vooral de thuisclub die voor het meeste gevaar zorgde. Toch duurde het nog tot de 33e minuut voor die dominantie ook werd omgezet in de op dat moment verdiende openingstreffer van Aalbers. Voor en na die voorsprong verzuimde RVW zichzelf te belonen en stond de 1-0 ook na ruim 45 minuten spelen nog op het scorebord.

'Bloedvorm'

Na rust was het van beide kanten wat evenwichtiger en werd het voor de neutrale toeschouwer, als die er waren geweest, een levendiger strijd, waarbij RVW op jacht ging naar de 2-0 en waarschijnlijk ook de beslissing en de gasten mogelijkheden 'roken' op minimaal de gelijkmaker. Over en weer waren er mogelijkheden al was die van RVW-middenvelder Jacco Koenders, na 66 minuten spelen de grootste. Maar in plaats van de bal rustig langs de Sprinkhanen-doelman te schuiven, werd het een onbeheerste 'losse flodder'. Voor de kans van Koenders had RVW-aanvoerder Luuk Hendriks ook nog eens de lat getroffen. Toch kreeg Sprinkhanen ook nog een uitgelezen mogelijkheid om in die fase al op gelijke hoogte te komen, maar zij maakten kennis van 'de bloedvorm' waarin doelman Vermeij verkeert. Maar ook hij was met nog tien minuten op de klok kansloos bij de inzet van Niels Menting.

Rode kaart

Beide ploegen hinkten vervolgens op twee gedachten: Het punt koesteren of toch nog voor de winst gaan. RVW neigde meer naar de driepunter, terwijl de gasten besloten het punt te koesteren. Het gevolg was een hectische slotfase, met uiteindelijk RVW-doelman Vermeij in de heldenrol. Hij zorgde ervoor, dat in de 1-1 stand geen wijziging meer kwam. Het slotakkoord was voor RVW-verdediger Jeffrey Zweers, die met al een gele kaart op zak, uit frustratie een bal wegschoot terwijl de scheidsrechter al had gefloten, voordat ploeggenoot Michiel Bos doeltreffend had uitgehaald. De rode kaart was 'zijn beloning'. En dat maakte trainer Van den Borden nog bozer dan dat hij al was. ,,We zitten al zo krap in de spelers en dan gebeurt dit ook nog. Echt super stom. Dat kon er ook nog wel bij. Zo is het wel een heel vervelende middag geworden. Hier ben ik echt ziek van. Je hebt de overwinning voor het grijpen en dan geef je die zo gemakkelijk weg. Onbegrijpelijk. De oorzaak van onze terugval na rust? Ik heb echt geen idee. Dar moeten we het de komende week met elkaar maar eens over gaan hebben."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden