DKOD kreeg onlangs versterking van  de Chinese internationals Suen (links) en Austin. Ook zij konden niet voorkomen dat hun nieuwe ploeg met 17-14 van het Arnhemse EKCA verloor.
DKOD kreeg onlangs versterking van de Chinese internationals Suen (links) en Austin. Ook zij konden niet voorkomen dat hun nieuwe ploeg met 17-14 van het Arnhemse EKCA verloor. (Foto: Dick Martens)

Chinese aanwinsten brengen DKOD nog geen victorie

  Sport

Door Dick Martens

RENKUM – DKOD kwam onlangs met het toch enigszins verrassende nieuws, dat de selectie voor drie maanden werd aangevuld met twee Chinese korfbal-internationals. Inmiddels trainden Suen en Austin al volop mee met de selectie en speelden ook al de nodige oefenwedstrijden. Ook integreerde het duo al snel bij 'hun' nieuwe club, door het geven van trainingen, het fluiten van jeugdwedstrijdjes en het eten bij teamgenoten en bestuursleden. Zaterdagmiddag debuteerden ze in een officiële competitiewedstrijd. Hoewel ze zeker hun inbreng hadden, konden ook zij niet voorkomen dat er in Arnhem werd verloren van EKCA – CIBOD. Het werd in de Elderveldhal uiteindelijk 17-14.

Tien doelpunten van Chinese makelij

,,We zijn natuurlijk blij met Suen en Austin, zeker gezien de krappe selectie die wij hebben. De mannen hadden vandaag zeker hun inbreng", legt coach Jaap Jochems uit. ,,Ze brengen ons nieuw elan, door hun leuke en attractieve spel. Vooral aanvallend zijn ze een aanwinst en is het echt genieten. Beiden waren goed voor maar liefst tien van onze zeventien doelpunten. Verdedigend maken ze nog wel wat fouten, maar daar weken we hard aan. Ik heb een vermakelijke wedstrijd gezien, waarin we in de slotfase, bij een stand van 14-14, hebben gegokt om toch de overwinning nog uit het vuur te slepen, maar uiteindelijk helaas verloren."

Bepalende spelers

In het begin waren beide ploegen redelijk tegen elkaar opgewassen en ging de strijd gelijk op. ,,EKCA (gecoacht door oud DKOD-speler en teamgenoot van Jochems, Arthur Lindeboom) leunt op de inbreng van een paar bepalende spelers en dan moet je als tegenstander de mazzel hebben, dat ze een keer een mindere dag hebben", vervolgt Jochems. ,,Dat was helaas niet het geval. Ook het scoren, vaak een probleem bij hen, ging ze tegen ons ook goed af. De treffers vielen als rijpe appels. Toch boden wij, met een uitblinkende Demi Gerritsen, prima tegenstand. We bewogen ook zonder bal goed, waardoor we de nodige kansen creëerden en ook fraaie doelpunten scoorden."

'Gegokt, maar verloren'

Met nog drie minuten te spelen, hielden beide ploegen elkaar, met een 14-14 stand in evenwicht. Wat volgde was een bloedstollende eindfase. ,,Ik nam een time out, omdat ik niet genoegen wilde nemen met een gelijkspel. Ik liet Suen en Austin nu in één vak samenspelen met Janneke Koehorst en Mariëlle Jansen, super aanvallend dus. Een gok, waarbij we verdedigend en in de rebound wat kwetsbaarder waren. Helaas leden we te snel balverlies, waardoor EKCA direct, van grote afstand, scoorde. Daarna kregen we zelf nog wel kansen, maar konden de marge niet meer herstellen. Gegokt en helaas verloren, dus. Misschien hadden we zakelijk voor dat punt moeten gaan, maar dat is 'een achteraf-conclusie'. Het altijd voor het maximale gaan, zit ook in de Chinese sportcultuur. Dat spreekt mij ook aan. Jammer dat die instelling vandaag niet werd beloond.

Doelpuntenmakers DKOD: Suen 7, Austin 3, Demi 3 en Eva van den Berg 1.

Komende zaterdag (30 november) speelt DKOD in MFC Doelum tegen HKC. Aanvang: 19.45 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden