Foto: Fred Hendriks

Gehavend RVW maakt het koploper lastig, maar verliest toch

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM - Een verliezend trainer, die desondanks tevreden is en trots is op zijn ploeg, is een zeldzaamheid. Daarop vormde RVW-trainer Peter van den Borden zondagmiddag toch een uitzondering. Hij zag zijn ploeg, die door het ontbreken van maar liefst vijf basisspelers flink gehavend was, het de nog ongeslagen koploper van de 4e Klasse D GVA, erg moeilijk maken. Na een 1-1 ruststand werd het in Doornenburg uiteindelijk 3-2 en bleef de thuisploeg, zij het moeite, nog altijd zonder puntenverlies.

Voorsprong

,,Natuurlijk mag je als trainer nooit tevreden zijn", licht van den Borden zijn 'positieve gevoel nader uit. ,,Maar ik ben het toch wel. Zeker in de situatie waar wij momenteel in zitten, met een karrenvracht aan geblesseerden, moet ik de jongens die er vanmiddag stonden toch een groot compliment maken. We kwamen zelfs, door een doelpunt van Luuk Hendriks met 1-0 voor, jammer was het vervolgens wel, dat GVA een minuut voor rust nog langszij kwam. In de rust had ik dan ook geen reden tot klagen en adviseerde ik de ploeg ook in de tweede helft op dezelfde wijze door te gaan."

Spanning nog even terug

Daar slaagden de gasten aanvankelijk ook prima in, maar openbaarden er zich met name bij de verdedigers Jacco Koenders en Mitchel Bosman toch wat pijntjes. ,,Toch heb ik zo lang mogelijk gewacht met wisselen, maar uiteindelijk toch tweede elftalspeler Joey van Alfen ingebracht. Die het overigens prima deed." Maar ook de invaller kon niet voorkomen dat de koploper, met nog twintig minuten te spelen, vervolgens door binnen vijf minuten twee keer te scoren, het duel toch nog in hun voordeel besliste. In de slotfase bracht RVW-aanvoerder Hendriks met zijn tweede treffer de spanning nog even terug, maar tot minimaal een puntendeling kwam het niet meer.

'Ik was vorige week chagrijniger'

,,Nadat zij de 3-1 scoorden hebben wij nog wel alle risico's genomen", aldus van den Borden tot slot. ,,En kregen we zeker nog de nodige kansen, maar helaas wist alleen Luuk (Hendriks) nog tot scoren te komen. Misschien hadden we een punt verdiend en hoopte ik stiekem wel op meer, maar toch konden we met opgeheven hoofd terug naar Heelsum. Als ik eerlijk ben was ik chagrijniger na de 1-1 van vorige week tegen Sprinkhanen, dan na deze nederlaag. Het klinkt misschien vreemd, maar zo voel ik het nu eenmaal."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden