RZC-zwemmer Bas Middelkoop was tijdens de Regionale Kampioenschappen Korte Baan in Nijmegen, de snelste op de 50 meter vrije slag.
RZC-zwemmer Bas Middelkoop was tijdens de Regionale Kampioenschappen Korte Baan in Nijmegen, de snelste op de 50 meter vrije slag. (Foto: RZC)

Zwemmers RZC opnieuw in de prijzen

  Sport

door Dick Martens

RENKUM - Tijdens het tweede weekend van de Regionale Zwemkampioenschappen Korte Baan in het Erica Terpstrabad in Nijmegen wisten de zwemmers- en zwemsters van het Renkumse RZC de positieve prestatiecurve van vorig weekend een fraai vervolg te geven. Opnieuw was het Bas van Middelkoop die zich in de schijnwerpers wist te zwemmen. Hij realiseerde een bijzonder snelle tijd op de 50 meter vrije slag. Zijn concurrenten beten zich vervolgens stuk op de tijd van de snelle Renkumer.

Trilogie voor Bas Middelkoop

Maar daarmee was 'de Bas van Middelkoop-overheersing' nog niet ten einde. ,,Hij maakte de trilogie compleet door naast het goud op de 100 en 200 meter, nu ook het goud op te eisen op de 50 meter vrije slag bij de junioren 1-2", blikt trainer Egwin Janssen trots terug op de Nijmeegse wedstrijden. Maar de snelle Van Middelkoop was niet de enige RZC'er die eremetaal voor zich opeiste en het erepodium mocht beklimmen. ,,Ook Linde van Duinhoven was naar Nijmegen gekomen om haar persoonlijke toptijden aan te scherpen", vervolgt Janssen. ,,Op de 50 meter vlinderslag wist zij beslag te leggen op een mooie tweede plaats. Daarmee voldeed ze ook aan de limiet om te mogen deelnemen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan, die op 20, 21 en 22 december worden gehouden in het Tilburgse zwembad De Drieburcht.

Bloedstollende strijd om het Brons

Maar ook bij Van Duinhoven bleef het niet bij die ene zilveren medaille. ,,Ook op de 100 meter vrije slag liet zij een persoonlijke verbetering zien.  Ook die prestatie gaf recht op deelname in Tilburg." Tot slot lieten de jongens junioren 4 en jonger zien talentvol te zijn. Op de 4 x 100 meter wisselslag vochten Bas van Middelkoop, Lars Wissink, Cassian Janssen en Joost Brugmans een fraai gevecht om 'het Brons' uit met de concurrentie die kwam van de estafetteploeg van De Vrije Slag uit Ede. ,,Mede door een sterk optreden van Joost Brugmans aan het einde, konden zij als team naar het podium voor een prachtige bronzen medaille", blikt Janssen terug op de bloedstollende strijd. ,,Met in totaal zes RZC-medailles, bereikten we de 10e plaats van het medailleklassement van ploegen uit Gelderland en een deel van Flevoland tijdens deze regionale zwemkampioenschappen. Een prestatie om trots op te zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden