Joseph Oosting (op archieffoto) wordt bij Vitesse de tijdelijke opvolger van de vorige opgestapte hoofdtrainer, Leonid Slutskiy.
Joseph Oosting (op archieffoto) wordt bij Vitesse de tijdelijke opvolger van de vorige opgestapte hoofdtrainer, Leonid Slutskiy. (Foto: Vitesse)

Oosting tijdelijke vervanger Leonid Slutskiy bij Vitesse

  Sport

door Dick Martens

ARNHEM - Joseph Oosting neemt bij Vitesse voorlopig de taken van de vertrokken hoofdtrainer Leonid Slutskiy over. Dat meldt de club op haar website. Oosting krijgt daarbij hulp van assistenten Nicky Hofs, Tim Cornelisse en keeperstrainer Raimond van der Gouw. De club zoekt op de achtergrond verder naar een nieuwe hoofdtrainer.

Snel schakelen

,,Na het vertrek van Leonid moesten we snel schakelen.", licht technisch directeur Mohammed Allach de tijdelijke oplossing toe. ,,Uiteraard kijk je daarbij eerst naar de mogelijkheden die er intern zijn. We hebben met verschillende mensen gesproken, waaronder natuurlijk Edward Sturing. Hij heeft in het verleden al meermaals de functie van interim-trainer bekleed, maar gaf aan niet opnieuw een interim-functie te willen vervullen om zich te kunnen concentreren op de academie. Joseph is een ervaren trainer en weet wat er van de spelers gevraagd wordt op dit niveau. Tim heeft een enorme ontwikkeling als trainer doorgemaakt de afgelopen jaren en wordt daarom toegevoegd aan de staf."

Weg naar boven terugvinden
Ook de nieuwe hoofdtrainer gaf een korte toelichting op het interne besluit. ,,Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden. Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen."

Meer berichten