Foto: Dick Martens

DKOD kan het titelkandidaat Animo niet moeilijk maken

  Sport

RENKUM – DKOD wacht nog altijd op de eerste 'zaalpunten'. De ploeg van trainer Jaap Jochems slaagde er, na eerdere nederlagen tegen EKCA en HKC, niet in om het titelkandidaat Animo daadwerkelijk moeilijk te maken. Bij rust was het in MFC Doelum 5-10 en ook in de tweede helft slaagde de thuisclub er niet meer in om daadwerkelijk partij te bieden tegen de gasten uit Geldermalsen, die uiteindelijk met een 12-22 zege huiswaarts keerden.

door Dick Martens

Teveel pass-fouten

In de beginfase hield DKOD nog wel gelijke tred met de gedeeld koploper van de 3e Klasse D, maar daarvoor moest wel eerst een snel opgelopen 3-0 achterstand weggewerkt worden. ,,In die fase speelden we redelijk tot goed korfbal", vond Jochems. ,,Maar daarna maakten we te veel fouten en probeerde ik door een time out te nemen, de schade weer enigszins te kunnen herstellen." Die onderbrekingen, maar ook vaak de aanwijzingen gaan bij DKOD tegenwoordig in het Engels. Dat in verband met de twee Chinese aanwinsten Suen en Austin, die de selectie zijn komen versterken. ,,Dat gaat prima hoor", lacht Jochems. ,,Het is al bijna een automatisme geworden." Toch konden de 'Engelse instructies' niet voorkomen, dat de gasten richting het rustsignaal een steeds grotere voorsprong namen. ,,Maar daar hielpen wij iets te veel zelf aan mee. We maakten enorme pass-fouten, waar Animo optimaal van profiteerde."

Experimenten

Het tweede bedrijf stond voor Jochems in het teken van 'het tactisch plan om SkunK te verslaan'. ,,We spelen volgende week bij SkunK en daar moeten we winnen om van die onderste plaats weg te komen. En omdat er tegen Animo voor ons niet echt meer eer viel te behalen heb ik al wat richting dat duel geëxperimenteerd." Het experiment bracht tegen de favoriet voor de titel nog geen soelaas. De ploeg uit Geldermalsen maakte de favorietenrol waar, door DKOD hun wil op te leggen en uiteindelijk gemakkelijk en ruim met 12-22 te winnen.

Engelse motivatiespeech

,,Aanvallend vond ik ons na rust wel wat beter spelen", blikt Jochems terug. ,,Daarbij hielp het wel, dat Animo in een wat lagere versnelling ging spelen. Toch zag ik bi vlagen het spel, dat ik volgende week wil spelen en wil zien. Daar gaan we deze week ook nog even flink mee aan de slag en dan moet het team er tegen SkunK staan en laten zien waartoe het in staat is. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over en ik hoop dat ook over te kunnen brengen bij het team. Daar moet ik nog even een Engelse motivatiespeech voor bedenken."

Doelpuntenmakers DKOD: Suen 4, Janneke Koehorst en Niels Vedder 2, Kim van Breukelen, Ruben Isarin, Roy Aarns en Austin 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden