Foto: Dick Martens

Koerswijziging bij Wodanseck

  Sport

door Dick Martens

WOLFHEZE – Onder het motto 'Lekker voetballen in je eigen dorp', werd in 1972 S.V. Wodanseck opgericht. De naam Wodanseck is afgeleid van de Wodans-eiken, de bomen die vroeger werden gebruikt bij de verering van de Germaanse god Wodan en staan in Wolfheze. De vereniging is een sportvereniging: S.V., omdat er onder de vlag van de s.v. ook volleybal en korfbal werd gespeeld. Dat is al lang niet meer het geval, want er wordt alleen nog gevoetbald bij Wodanseck, maar daar gaat binnenkort (weer) verandering in komen, want om het bestaansrecht van de (te) kleine vereniging te kunnen blijven waarborgen, werd er achter de schermen door vooral voorzitter Peter-Paul Cornielje nagedacht over 'het voortbestaan'. Het bleef niet alleen bij nadenken, want er zijn verrassende en vernieuwende sportieve, maar ook maatschappelijke veranderingen aanstaande.

WodanRun

,,Als sportvereniging Wodanseck nemen wij de sportieve, maar ook onze maatschappelijke rol in het dorp Wolfheze meer dan serieus", steekt Cornielje van wal. ,,Veel jonge kinderen zetten op onze velden de eerste stappen naar 'een leven lang bewegen'. In dat kader zijn we vorig jaar ook gestart met het organiseren van de WodanRun, een hardloopevenement met een sterk familiair karakter in een prachtige omgeving. Het werd direct al een succes, dat dit jaar werd voortgezet, met nog meel deelnemers en enorm veel positieve reactie. Voor ons en de 40 vrijwilligers die dat mogelijk maakten een enorme stimulans om daarmee door te gaan. Maar er zijn en blijven ook nog zorgen."

Gesprekken met gemeente

Zorgen maakt Cornielje zich onder andere over de door de gemeente Renkum ingezette koers, die veel om bezuinigingen draait. ,,Zorgkosten in een hoofdthema, maar ik mis daarin een beetje het wegnemen van de oorzaken die daartoe leiden en waar investeringen in sport gerelateerde voorzieningen een waardevolle preventieve maatregel kan zijn." Naar aanleiding van de plannen van Cornielje werd inmiddels ook op gemeentelijk niveau met elkaar gesproken. ,,Natuurlijk wisten wij als Wodanseck ook wel, dat er financieel, in deze tijd van gemeentelijke bezuinigingen niet echt veel zou kunnen. Toch was het een constructief gesprek, over mogelijkheden en belemmeringen. Zaken als eventuele wijzigingen van het bestemmingsplan, een weekinvulling, waarbij ook sport-gerelateerde dagbesteding een thema was. Dat soort zaken zullen de komende tijd door de diverse partijen nader worden onderzocht. Al wel duidelijk werd, dat de gemeente ruim baan zal geven inzake onze voorgenomen plannen en initiatieven."

Kantine krijgt 'buurthuisachtig karakter'

Cornielje zou zeker gebaat zijn met ook 'een zak geld', maar is zeker (ook) al blij met het willen meedenken. ,,Zeker als naast de outdoor-activiteiten, de kantine ook een 'buurthuisachtig karakter' zal krijgen, zijn er subsidiemogelijkheden. Ook daar wordt door specialisten naar gekeken. Zelf heb ik daar te weinig kennis van. Over de inrichting van de helft van ons tweede veld hebben we ook al ideeën. Dat zou een 'bootcamp-achtige' inrichting moeten gaan krijgen. Daarvoor zijn we op zoek naar commerciële partijen, die daar gebruik van willen gaan maken. Kortom, Wodanseck is zeker nog volop in beweging."

Contractverlenging trainer Gertsen

Ook het enthousiasme van de huidige spelersgroep heeft ertoe bijgedragen, dat er alles aan is gelegen om de continuïteit van 'hun' club te waarborgen. ,,In dat kader hebben we ook het contract van onze hoofdtrainer, Pascal Gertsen (die aan het begin van het seizoen Mart Gerrist opvolgde) verlengd. Of eigenlijk gaan we 'gewoon' met hem door, dat was voor beide partijen een logische zaak. Ondanks het feit, dat de sportieve resultaten wat achterblijven en we na 10 wedstrijden nog maar één keer tot winst kwamen, is de sfeer en zeker ook de trainingsopkomst meer dan goed. Dat sterkt ons om de club te laten voortbestaan, dan niet alleen als voetbalvereniging, maar zeker als omni-vereniging."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden