Verdediger Kenny Elders komt Duno versterken. Hij komt over van FC LIenden.
Verdediger Kenny Elders komt Duno versterken. Hij komt over van FC LIenden. (Foto: Duno)

Duno actief op 'de winter-transfermarkt'

  Sport

door Dick Martens

DOORWERTH - Duno, dat de laatste weken werd geplaagd door blessures en spelers die plotseling afscheid namen van de Doorwerthse Hoofdklasser, heeft zich flink geroerd op de 'winter-transfermarkt'. De ambitieuze Doorwerthers hebben zich per direct versterkt met verdediger Kenny Elders, middenvelder Niels Willems en aanvaller Jean Willy Mapinga.

Met de nieuwe trainer Roy de Haan werd de competitie prima begonnen, maar door blessures en het vertrek van basiskrachten als Cali Daniel en Sherwin Grot, alsmede het stoppen van Jesse Korn, belandde Duno bij de winterstop in 'het linker rijtje', op de 12e plaats. Versterkingen waren dan ook meer dan welkom. Het trio nieuwelingen tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Linksbenige verdediger

Kenny Elders is een 24-jarige linksbenige verdediger die de hele jeugdopleiding van NEC doorliep. De hoofdmacht haalde de verdediger echter niet, waarna hij in 2015 de selectie van Achilles '19 kwam versterken. In Groesbeek speelde hij 37 wedstrijden in de Eerste Divisie. Vervolgens verruilde hij Groesbeek voor Lienden, waar hij bij de FC 45 wedstrijden (in de Tweede Divisie) speelde. De club raakte vervolgens in de problemen en alle contracten werden verbroken, voor Elders het moment om te stoppen met het voetballen en zich verder te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière. Omdat hij voetballen en die maatschappelijke carrière bij Duno kan combineren besloot hij de voetbalschoenen toch weer aan te gaan trekken.

Snelle aanvaller

Ook de 23-jarige Jean Willy Mapinga besloot bij Duno zijn carrière weer een nieuwe impuls te gaan geven. De rappe aanvaller speelde onder meer voor ESA, NEC, Almere City en Sparta Nijkerk. Vervolgens verruilde hij in 2018 Nijkerk voor een avontuur in Duitsland. Hij startte bij Viktoria Goch om ook nog een half seizoen voor FSV Duisburg uit te komen. Ook de Arnhemmer wil, evenals zijn nieuwe ploeggenoot Elders, het voetballen bij Duno gaan combineren met zijn maatschappelijke carrière.

Aanvallende middenvelder

Ook de derde winterse versterking, Niels Willems (21), heeft voor hij naar Duno kwam een buitenlands avontuur achter de rug. Hij komt vanuit het Australische Balcatta FC. Davoor vertoonde hij zijn voetbalkunsten bij onder andere: De Graafschap, Vitesse, SML, RKHVV, Achilles '29 en FC Lienden. Begin dit jaar vertrok de middenvelder naar Australië, maar een dubbele liesbreuk noopte hem terug te keren naar Nederland, waar hij nu bij Duno de draad weer gaat oppakken.

Trainingskamp in Barcelona

De Duno-selectie vertrekt op 3 januari voor een trainingskamp naar Barcelona, waar het op 4 januari een oefenwedstrijd speelt tegen Silvolde. Op 8 januari staat de eerste 'Nederlandse training' dan weer op het programma. Op 18 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen DHSC (Aanvang: 14.30 uur), maar voor het zover is wordt er op 11 januari ook in Doorwerth nog geoefend. Dan is (aanvang: 14.00 uur) Xerxes/DZB te gast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden