Bij RVW verlengden zowel dames-trainer Jan-Willem Pes (links), alsook Peter van den Borden, die het eerste mannenteam onder zijn hoede heeft hun contract. Vice-voorzitter Richard Veldt (tweede van links) en voorzitter Dick van Deest feliciteerde het duo na het zetten van de handtekeningen.
Bij RVW verlengden zowel dames-trainer Jan-Willem Pes (links), alsook Peter van den Borden, die het eerste mannenteam onder zijn hoede heeft hun contract. Vice-voorzitter Richard Veldt (tweede van links) en voorzitter Dick van Deest feliciteerde het duo na het zetten van de handtekeningen. (Foto: Dick Martens)

Contracten hoofdtrainers RVW verlengd

  Sport

door Dick Martens

HEELSUM -  Het jaar 2020 is inmiddels alweer de eerste week ingegaan, een week die bij veel verenigingen in het teken staat van de Nieuwjaarsreceptie. Dat was vrijdagavond ook bij voetbalvereniging RVW het geval. Het gaat voor de club een memorabel en bijzonder jaar worden, want op 30 mei 2020 bestaat de club van blauw en wit maar liefst 90 jaar. Daar werd door voorzitter Dick van Deest uiteraard uitgebreid bij stil gestaan. Na zijn fraaie speech voor een uitpuilende kantine, vond er in de stilte van de bestuurskamer nog een officieel verenigingsmoment plaats. Daar werden door de hoofdtrainers Peter van den Borden, die de mannenselectie onder zijn hoede heeft en damestrainer Jan-Willem Pes, de handtekeningen gezet onder de contracten, die hen ook het seizoen 2020-2021 weer aan de club zal binden.

Blij met contractverlengingen

Het duo werd, nadat de handtekeningen waren gezet ook nog in de bloemetjes gezet door Van Deest en vicevoorzitter Richard Veldt. ,,We zijn tevreden over de sportieve prestaties en de werkwijze van beide heren", legt Van Deest uit. ,,Voor ons was er dan ook geen enkele reden om de contracten niet te verlengen. Beiden zijn een aanwinst voor onze club en liggen goed in de groep. We zijn, als RVW, dan ook blij dat ook zij bij ons wilden blijven."

'Handhaving is onze doelstelling'

Van den Borden volgde ingaande het seizoen 2016-2017 Rik Gerritsen op. De inwoner van Doorwerth loodste RVW vorig seizoen naar het kampioenschap in de 5e Klasse D. Momenteel, in de 4e Klasse D, wordt de 10e plaats ingenomen. ,,Ik heb het bij RVW prima naar mijn zin, we hebben een leuke groep met mogelijkheden, maar door wat vervelende en langdurige blessures valt het dit seizoen sportief misschien nog wat tegen. Daar komt na de winterstop zeker verandering in. Dan sluiten er weer spelers aan, die hersteld zijn. Handhaving in ons eerste jaar in de 4e Klasse is nog steeds de doelstelling en dat gaat ons lukken."

Lat ligt hoog

Dames-trainer Jan-Willem Pes is bezig aan zijn debuut-seizoen bij de club uit Heelsum. Hij volgde Rein Wien op, die maar liefst twaalf seizoen bij het damesvoetbal van RVW betrokken is geweest. Van Pes die een voetbalverleden heeft bij onder andere Spero, WAVV, Ostrabeke, EMM en ook in het zaalvoetbal zijn sporen verdiende was ook blij met zijn contractverlenging. ,,Het trainerschap was voor mij nieuw, wilde vooral ervaren of het ook bij mij zou passen. En dat doet het zeker. Vorig seizoen draaiden we met de dames al een goed seizoen, maar grepen net naast de titel. Dit seizoen liggen we ook weer prima op koers en het kampioenschap bestaat zeker tot de mogelijkheden", aldus Pes na het zetten van zijn handtekening. Om daar lachend aan toe te voegen:  ,,De voorzitter gaf in een eerder interview al aan, dat wij de titel dit seizoen zeker gaan halen, dus de lat ligt hoog."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden