Onder een confetti-regen werden op Sportpark De Bilderberg, de nieuwe kleedkamers van OVC '85 geopend.
Onder een confetti-regen werden op Sportpark De Bilderberg, de nieuwe kleedkamers van OVC '85 geopend. (Foto: Dick Martens)

OVC ’85 groeit, bloeit en is trots op nieuwe kleedkamers

  Sport

door Dick Martens

OOSTERBEEK - Ook bij OVC '85 was de aftrap van het jaar 2020 in de vorm van een Nieuwjaarsreceptie. Niet anders was er veel waardering voor de vele OVC '85-vrijwilligers, die door een trotse voorzitter, Daniël Corbeek, uitgebreid in het zonnetje werden gezet. Maar er gebeurde zaterdagmiddag in- en rond de kantine op Sportpark De Bilderberg. Er werd voorafgaand aan de receptie gevoetbald door het eerste team. Tegenstander wad de koploper in de zondag-2e Klasse A, VV Assendelft (uitslag: 2-2). Als intermezzo van Corbeeks speech was er eveneens de officiële opening van de door enorm veel inzet gerealiseerde spiksplinternieuwe kleedkamers. De opening werd verricht door even tevoren gehuldigde vrijwilligers van het jaar: Esther van der Mark en Ernest Willemsen.

'Jammer dat Marco Bosch vertrekt'

Maar voor het zover was blikte Corbeek eerst even terug op het bewogen OVC-jaar 2019. ,,Voor zowel de teams maar ook voor de mensen die nauw betrokken zijn bij onze vereniging was het vooral een druk jaar. Ik noem in dat kader, de sportieve prestaties op het veld, maar zeker ook de perikelen rondom de bouw van de kleedkamers, de sponsoring, de overdracht van de kantine en het vrijwilligerswerk." De voorzitter roemde de prestaties van het vlaggenschip van de vereniging, het eerste team, dat na het behaalde kampioenschap en onder leiding van trainer Marco Bosch goed meedraait in de 3e Klasse. ,,Het is dan ook jammer dat Marco aan het einde van het seizoen naar ESA vertrekt. Dan is voor ons het nieuwe doel om opnieuw een geschikte opvolger te vinden, die goed bij de groep past en de sportieve opmars kan gaan voortzetten. Er zijn inmiddels al gesprekken met kandidaten geweest, maar het is nu nog te vroeg om daar concreter over uit te weiden."

Vrijwilligers van het Jaar

Uitweiden en dat met trots kon Corbeek wel over de groei, die 'zijn' club doormaakt. ,,We gaan na de winterstop met maar liefst 49 teams van start. Dat is bijna het totaalaantal teams van al de gemeentelijke clubs samen. Dat zijn er momenteel namelijk 53. Al die teams aan het spelen houden is ook weer een uitdaging. Hoewel het soms wel eens 'piept en kraakt' slagen we daar wonderwel in, maar kunnen we daarbij nog altijd wel 'handjes', in de vorm van scheidsrechters, barpersoneel en leiders gebruiken. Vrijwilligers dus, want ook bij ons geldt: 'Zonder vrijwilligers, geen club'. Daarom koesteren wij onze huidige vrijwilligers." De waardering kwam er, in de vorm van een warm applaus, direct en kreeg nog meer gestalte door het presentje dat zij aangeboden kregen. De vrijwilligers van het jaar: Esther van der Mark en Ernest Willemsen, kregen nog een extra applaus, een beker en de eer om de kleedkamers officieel te openen. Vervolgens haalde Corbeek Marinus Jansen voor het voetlicht. Jansen verbond zich met zijn bedrijf 'Jansen Recycling en Transport' voor drie jaar als hoofdsponsor van de jeugd aan de Oosterbeekse vereniging. ,,Het is een echt Oosterbeeks bedrijf, wiens naam op al onze jeugdshirts zal gaan prijken. Daar zijn wij natuurlijk enorm blij, maar ook erg trots op."

Trots op de fraaie kleedkamers

Trots kan de club ook zijn op de nieuwe kleedkamers, die eindelijk zijn gerealiseerd.  Het gebouw, stammend uit de tachtiger jaren was duidelijk aan vervanging toe. Ze waren naast oud, ook ouderwets, vies en mede daardoor ontbrak het de laatste tijd nogal aan warm water. Absoluut geen visitekaartje voor de club met een groot ledenaantal en ambities. Daar is nu gelukkig een einde aan gekomen. ,,Het was een hele klus", legt Corbeek uit. ,,Maar door de inzet van enorm veel mensen, binnen en buiten OVC. Om die allemaal te noemen zal veel te veel tijd vergen, maar de waardering voor al dat werk is er wel degelijk. Ik hoop wel, dat het nu niet stilvalt, want er moet ook nu nog wel het een en ander gebeuren. Maar eerst de opening, een nieuwe mijlpaal voor onze club." Het hele gezelschap begaf zich vervolgens naar buiten voor de opening en de bezichtiging. Daarna bleef het nog lang gezellig op de Bilderberg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden