Technisch directeur Mo Allach (rechts, op archieffoto bij de presentatie van Armando Obispo) en Vitesse zijn per direct uit elkaar gegaan.
Technisch directeur Mo Allach (rechts, op archieffoto bij de presentatie van Armando Obispo) en Vitesse zijn per direct uit elkaar gegaan. (Foto: Pro Shots - Vitesse)

Technisch directeur Mo Allach en Vitesse per direct uit elkaar

  Sport

door Dick Martens

ARNHEM - Wat de laatste weken al in de lucht hing, is zondagmiddag toch werkelijkheid geworden, namelijk het vertrek van technisch directeur Mo Allach bij Vitesse.  Nadat Edward Sturing  als hoofdtrainer was benoemd, meldde Allach zich ziek. Waarschijnlijk omdat hij zich niet kon verenigen in het bestuursbeleid om Sturing en niet de door hem voorgedragen kandidaat, Fred Rutten. Marc van Hintum neemt voorlopig als interim technisch directeur de taken waar.

Allach was tussen 2013 en 2017 technisch directeur in Arnhem. Tijdens deze periode won Vitesse in 2017 de KNVB Beker, de allereerste prijs in de clubgeschiedenis. In november 2017 maakte hij de overstap naar Maccabi Haifa, om vervolgens in maart 2019 weer terug te keren in Arnhem.

Balans opgemaakt

,,Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan", licht Allach zijn besluit toe. ,,Na zo'n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf. Vitesse is een waanzinnig mooie club, met enorme potentie en waar ontzettend veel prettige en kundige mensen werken. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook veel succes toe."

'We betreuren het vertrek'

Pascal van Wijk, algemeen directeur, over de ontwikkeling: ,,Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit. We betreuren daarom het vertrek van Mo, maar tegelijkertijd zijn we blij dat Marc van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen. Marc is een clubman, kent de ins en outs van de club en weet wat er van hem gevraagd wordt in de functie van interim-technisch directeur. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden