Foto: Dick Martens

DKOD doet goede zaken na ‘Doorwerthse’ zege

  Sport

DOORWERTH - Voor DKOD schijnt er weer wat meer licht in de tunnel van de 3e Klasse D. Het doel voor de ploeg van trainer Jaap Jochems is om ook volgend seizoen weer op hetzelfde 'zaalniveau' te kunnen uitkomen. Winst op hekkensluiter Zwaluwen was daarom geboden. Hoewel het op papier een thuiswedstrijd betrof, diende er toch gereisd te worden. Door een dubbele boeking bij MFC Doelum, normaliter de thuisbasis van DKOD, diende er te worden uitgeweken naar Sporthal Doorwerth. Het berokkende 'de thuisploeg' echter geen schade. Toch zag het daar bij rust nog niet naar uit, omdat er na een weliswaar goed begin toch tegen een 10-11 achterstand werd aangekeken, maar de combinatie: 'Doorwerthse thee' en de tactische aanwijzingen van Jochems, deden het duel na rust kantelen en werd er uiteindelijk een zeer belangrijke 19-15 overwinning behaald.

door Dick Martens

Achterstand bij rust

DKOD begon voortvarend aan het duel en liep al snel uit naar 5-2, maar vervolgens namen de gasten uit Zevenaar het initiatief over. ,,Juist in die fase misten wij twee doorloop ballen en gingen we te geforceerd op zoek naar kansen", legt Jochems uit. ,,Hadden we de rust kunnen bewaren, dan hadden we in die fase al een beslissende voorsprong kunnen nemen. Helaas gebeurde dat niet en ging Zwaluwen het spelbeeld bepalen en kantelde de wedstrijd in hun voordeel en keken we bij rust zelfs tegen een achterstand aan. Gelukkig kwam de rust nog net op tijd, om snel de puntjes weer op de i te kunnen zetten."

Dames speelden perfect

Jochems predikte, dat zijn ploeg vooral niet in het hoge 'Zwaluwen-tempo' mee moest gaan korfballen. ,,Ook verdedigend moesten we betere keuzes maken, de tegenstander de tijd te geven om fouten te maken, om vervolgens in balbezit gekomen, te versnellen." Nadat Eva van den Brink direct na rust met een schitterend afstandsschot scoorde, was dat voor haar teamgenoten ook het startsein om het over de door Jochems gepredikte 'nieuwe boeg' te gooien. ,,Vooral onze dames voerden de tactiek tot in de perfectie uit", geniet Jochems nog na. ,,De dames van Zwaluwen kwamen nog maar tot twee scores en omdat wij nu ook aanvallend het verschil konden maken liepen we uiteindelijk uit naar een fraaie, nuttige en noodzakelijke overwinning. Vooral Niels (Vedder) was in die fase belangrijk. Hij scoorde uit alle hoeken en standen."

Afscheid van Suen en Austin

Het was ook voor de Chinese versterkingen van DKOD, Suen Sun Jing Yuan en 'Austin' Wang Xi Wang een bijzondere wedstrijd. ,,Zij speelden in de gemeente Renkum hun laatste wedstrijd voor ons. ,,Zij kregen uit handen van de voorzitters van de sponsorcommissie, Pascal Kok en Radboud Vorage een special speldje als herinnering aan hun verblijf bij ons. Een klein gebaar met een diepere betekenis. Een bedankje voor het korfballende spektakel, de mooie met veel energie uitgevoerde acties en het nieuwe inzicht dat zij voor beide partijen brachten. Maar zeker ok voor de vriendschappen die er zijn ontstaan. Met Austin en Suen, maar ook met het Chinese team en de Chinese korfbalbond. Wie weet waar het in de toekomst nog toe zal leiden. Ze vertrekken op 28 januari weer naar hun Universiteit in China, maar kunnen volgende week zaterdag, als wij de uitwedsstrijd bij SEV in Zelhem (aanvang: 21.20 uur) spelen, nog één keer meedoen."

Doelpuntenmakers DKOD: Niels Vedder 8, Suen 3, Demi Gerritsen en Stefan Vorage 2, Eva van den Brink, Janneke Koehorst, Mariëlle Jansen en Austin 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden