Filip Möller Delaveris heeft vrijdag een drieënhalf-jarig contract getekend bij Vitesse. De vleugelaanvaller komt over van het Noorse Odds BK.
Filip Möller Delaveris heeft vrijdag een drieënhalf-jarig contract getekend bij Vitesse. De vleugelaanvaller komt over van het Noorse Odds BK. (Foto: ProShots)

Op de valreep nog twee 'winterse' versterkingen voor Vitesse

  Sport

ARNHEM - Op het scheiden van de 'winterse' transfermarkt is Vitesse erin geslaagd om naast de al eerder vastgelegde Noor Sondre Tronstad, nog een tweetal versterkingen aan de slectie toe te voegen. Nadat vrijdagmiddag de landgenoot van Tronstad, Filip Möller Delaveris een drieënhalf-jarig contract had getekend, werd enige uren later Joshua Brenet voor de rest van dit seizoen Vitessenaar.

door Dick Martens

Noors jeugdinternational

Filip Möller Delaveris zette zijn handtekening onder een drieënhalf-jarig contract. De vleugelaanvaller komt over van het Noorse Odds BK. Delaveris is een Noors jeugdinternational. In 2018 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal bij Odds BK. In het afgelopen seizoen speelde de 19-jarige aanvaller vijftien competitieduels en trof hij drie keer doel.

Delaveris over zijn overstap: ,,Ik voel kriebels in mijn buik, want het is voor mij als een droom die uitkomt. Ik heb enorm veel zin om voor Vitesse te gaan spelen. Daarnaast denk ik dat de Nederlandse competitie, met de aanvallende speelstijl, mij goed ligt. Ik hou ervan om dribbels te maken en probeer mijn teamgenoten in scoringspositie te krijgen. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep."  Ook Technisch directeur Marc van Hintum was verheugd, dat de aanvaller  voor Vitesse had gekozen. ,,Filip is een veelzijdige speler. Hij heeft diepte in zijn spel en heeft een goede passeeractie in huis. Het is een talent, die we hebben gehaald met het oog op de toekomst. We willen hem langzaam brengen en hebben hem daarom al in de winter gehaald. Hoewel Filip ook vanaf de rechterflank kan spelen, zien we hem vooral als linksbuiten. Ondanks dat hij pas 19 jaar is geworden, is hij fysiek al behoorlijk sterk."

Delaveris is de tweede Noorse aanwinst van Vitesse. Eerder werd middenvelder Sondre Tronstad ook voor drieënhalf jaar vastgelegd. Delaveris gaat spelen met rugnummer 15. De Noor sluit volgende week aan bij de selectie.

Brenet derde winterse versterking

Huurling Joshua Brenet komt over van TSG 1899 Hoffenheim. De 25-jarige verdediger begon zijn carrière in de jeugdopleiding bij Roda JC Kerkrade, maar brak uiteindelijk door bij PSV. Hij kende succesvolle jaren in de Lichtstad. Op 6 december 2012 debuteerde hij als PSV-speler in het betaalde voetbal tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Napoli. Op zijn palmares prijken drie landstitels en tweemaal een Johan Cruijff Schaal, allen behaald in Eindhovense dienst. Vijf prijzen en vijf seizoenen later maakte Brenet de overstap naar het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. In het eerste seizoen kwam Brenet tot veertien optredens in de Bundesliga. Dit seizoen kwam de verdediger tot twee duels in de DFB-Pokal, de Duitse bekercompetitie.

Vitesse staat voor verzorgd voetbal

,,Ik ken Vitesse als een club waar het altijd lastig was om tegen te spelen", reageert Brenet op zijn keuze voor Vitesse. ,,Vitesse staat voor verzorgd voetbal en beschikt altijd over een goede selectie. Dat is ook de reden dat ik nu voor Vitesse heb gekozen. Ik ben gewend om voor de prijzen te spelen. Vitesse heeft als doel om Europees voetbal te halen, voor die prijs ga ik alles geven. Het helpt dat ik vanuit vroeger al wat jongens ken, bijvoorbeeld Remko Pasveer, Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Tim Matavz. Ik kreeg dan ook gelijk een warm gevoel bij de club."

Zo snel mogelijk topfit worden

Voor Marc van Hintum is Brenet geen onbekende. ,,Joshua is een speler die bij PSV al heeft bewezen wat zijn kwaliteiten zijn in de Nederlandse competitie. Hij moet de concurrentie op de backposities aangaan. Joshua kan op zowel de rechts- als linksbackpositie uit de voeten. Daarmee is ook de tot nog toe schaars bezette linksbackpositie weer dubbel bezet. We verhogen de onderlinge concurrentie, dat hoort bij topsport. Joshua is in de winterstop niet meegegaan op trainingskamp met Hoffenheim. Daardoor moet hij conditioneel zo snel mogelijk weer topfit worden. Wij gaan hem daarbij helpen zodat we snel van elkaar kunnen profiteren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden