Foto: Dick Martens

DKOD wint verdiend en overtuigend van EKCA

  Sport

RENKUM - Terwijl de DKOD-selectie het publiek bedankte na de eclatante en meer dan verdiende zege op het Arnhemse EKCA, beklaagden enkele Arnhemse spelers zich bij de scheidsrechter. Het waarom was niet helemaal duidelijk, omdat de arbitrage zeker geen invloed had op de uiteindelijke 19-13 overwinning van de thuisclub. Een zege die eigenlijk nimmer in gevaar kwam, enerzijds een verdienste van het prima spel van DKOD, anderzijds door het matig presteren van de Arnhemse opponent, die daar misschien zelf het meest door verrast waren en vooral na rust hun toevlucht zochten in opzichtige 'schwalbes', gemopper, op elkaar en op de scheidsrechter. Het mocht echter allemaal niet baten. Al bij rust keken de Arnhemmers al tegen een 12-9 achterstand aan. Omdat DKOD ook na rust niet wenste te capituleren en het goede spel konden doortrekken, kreeg de uiteindelijke nederlaag meer en meer gestalte.

door Dick Martens

Zonder Chinese inbreng

,,En dat zonder de Chinese jongens", glunderde trainer Jaap Jochems al bij het binnenstappen van de kleedkamer, gekscherend. Daarmee doelde Jochems op het Chinese duo Suen Sun Jing Yuan en 'Austin' Wang Xi Wang, die de ploeg uit Renkum de afgelopen weken was komen versterken, maar vorige week na de winst op SEV weer naar hun thuisland terugkeerden. Natuurlijk was het een grap van de DKOD-trainer, die zeker baat had bij de inbreng van het duo. ,,Zij hebben ons geweldig geholpen, zeker ook gezien de smalle herenselectie waarover we beschikken. Nu had ik alleen Rico Derksen nog als wisselspeler beschikbaar en was ik blij, dat Ruud van de Vegte en Niels Vedder de ploeg weer konden helpen."

Prima teamprestatie

DKOD kwam gedreven en duidelijk belust op revanche op de eerdere nederlaag tegen de Arnhemmers, die getraind worden door oud-DKOD'er Arthur Lindeboom (op de eerste speeldag verloor DKOD in Arnhem met 17-14). Miste Roy Aarns direct na het beginsignaal nog een prima kans, vervolgens leek DKOD ontketend, getuige de snelle 5-3 voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven en tot stand kwam door een prima teamprestatie. ,,Aanvallend maakten we onze doelpunten en verdedigend zat het goed in elkaar. Ons tactisch plan, om hun dames 'los te laten', werkte prima. Ook hun lange heren werden prima bestreden. Bij ons ontbreekt het aan lengte, maar wij wonnen wel elke bal die terugkwam van de korf."

Vol vertrouwen richting tweede helft

Bij het verlaten van de kleedkamer voor de tweede helft was het vertrouwen in een goede afloop al duidelijk, getuige de uitspraak van Demi Gerritsen richting haar ploeggenoten. ,,Als we lekker zo door blijven spelen gaan wij de wedstrijd winnen." Gerritsen nam daarin zelf het voortouw door na de snelle Arnhemse tegentreffer (12-10) tweemaal achter elkaar doel te treffen. Het leverde niet alleen een ruimere voorsprong op maar ook oplopende Arnhemse frustratie, een eigenschap die het spel zeker niet ten goede kwam. DKOD had daar echter geen boodschap aan, bleef gedreven hun eigen spel spelen, dat uit uiteindelijk een fraaie en verdiende overwinning opleverde.

'Gemopper bij EKCA is bevestiging van ons goede spel'

Dat vond Jochems ook. ,,Hun gemopper was een bevestiging van ons goede spel en eigenlijk gewoon een mooi compliment voor ons. We speelden ook goed en dat zonder Suen en Austin. Gelukkig stonden er nu anderen op die het voortouw namen. Ruud (van de Vegte) bijvoorbeeld. Hij speelde 'op zijn Ruuds', gedreven en vol vuur. Maar ook Kim (van Breukelen) speelde geweldig, zij was het ook die, nadat wij al 10 minuten niet meer hadden gescoord, de bevrijdende 17-12 erin legde. Het is ook een belangrijke zege, waarmee we weer een stapje dichter bij handhaving in de derde klasse komen. Dat is ons doel. Ik denk dat we met nog één overwinning ook veilig zijn en als we op deze voet verder gaan, komt die overwinning er en volgen er zeker ook nog meer punten. We bekijken het, zeker ook gezien de krappe selectie, van wedstrijd tot wedstrijd."

Doelpuntenmakers DKOD: Niels Vedder 6, Demi Gerritsen 5, Ruud van de Vegte 3, Ruben Isarin 2, Mariëlle Jansen, Janneke Koehorst en Kim van Breukelen 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden