Roy de Haan is geen trainer meer van Duno. Hij stapte samen met één van zijn assistenten Mark van Wijk maandag op.
Roy de Haan is geen trainer meer van Duno. Hij stapte samen met één van zijn assistenten Mark van Wijk maandag op. (Foto: Dick Martens)

Roy de Haan per direct weg bij Duno. Jan Oosterhuis is zijn opvolger.

  Sport

DOORWERTH - Duno en trainer Roy de Haan (34) hebben per direct de samenwerking beëindigd. Datzelfde geldt voor Mark van Wijk, een van zijn assistenten. Dat meldt de club via Twitter. 'Wij bedanken beide trainers voor hun inzet en wensen ze alle succes toe in het verder vervolg van hun trainersloopbaan',  wordt aanvullend meegedeeld. Jan Oosterhuis (56) is bereid gevonden om het seizoen af te maken. Hij zal daarbij geflankeerd worden door Purrel Fränkel, een rol die het clubicoon ook al aan de zijde van de Haan vervulde. De zeer matige resultaten van de laatste weken in de hoofdklasse A hebben het duo ongetwijfeld opgebroken.met de ploeg uit Doorwerth werden de oefenmeester maandag fataal. 

door Dick Martens

Crisis na nieuwe nederlaag

De Haan, afkomstig van Quick 1888 uit Nijmegen, stond dit seizoen voor het eerst voor de Doorwerthse selectie. Aanvankelijk was er in- en om Sportpark De Waaijenberg geen vuiltje aan de lucht. Er werden zes overwinningen behaald in zeven gespeelde wedstrijden. Maar vervolgens ging het bergafwaarts en werden er in de volgende negen wedstrijden maar één schamel punt behaald. Afgelopen zaterdag leed een gemarkeerd Duno in Aalten, tegen AZSV, met 2-0. Daarmee werd de crisis alleen maar groter, met het ontslag van de Haan en van Wijk als voorlopig dieptepunt.

Opdracht voor Oosterhuis

Het lijntje richting Jan Oosterhuis was vervolgens snel gelegd, mede omdat Oosterhuis de club kent en inmiddels ook 'clubloos' was geworden, omdat zijn club De Meern het zondag-elftal uit de competitie haalde. Het team kwam uit in de westelijke eerste klasse A. De club zag geen perspectief meer om het seizoen af te maken. Voor Oosterhuis wordt het zijn tweede periode als interim-trainer bij Duno. Ook vorig seizoen vervulde hij die rol, nadat er afscheid was genomen van Lodewijk de Kruif. Het lukte 'de interim' om handhaving in de hoofdklasse te bewerkstelligen. Daarnaast werd ook de districtsbeker Oost veroverd. De opdracht voor de komende periode is duidelijk: Handhaving in de Hoofdklasse. Ook komt Duno nog uit in de bekercompetitie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden