Foto:

Duno kan onder Jan Oosterhuis weer feesten

  Sport

DOORWERTH - Interim oefenmeester Jan Oosterhuis moet evenals vorig jaar hoofdklasser Duno uit het moeras trekken, nadat Roy de Haan vorige week werd ontslagen. De Doetinchemmer moet ervoor zorgen, dat de neuzen weer dezelfde kant op gaan wijzen. De eerste stap werd zaterdag tegen Rijsoord gezet met de 2-0 zege.

Ook oefenmeester Jan Oosterhuis, vorig jaar werd hij met dezelfde klus opgezadeld toen Lodewijk de Kruif eerder het veld moest ruimen na een reeks minder goede resultaten, kreeg zaterdag het elftal nog niet feilloos aan de praat. Hij paste wel enkele omzettingen toe. "Handhaven is mijn eerste opdracht", geeft Jan Oosterhuis resoluut aan. "Er is nog wat werk aan de winkel, ik schrok twee weken geleden van het vertoonde spel van Duno." De Kruif en De Haan kregen vroegtijdig hun congé. Natuurlijk kan hoofdsponsor Arjen Ploeg niet een complete selectie op straat zetten, maar de aanbevelingen voor aantrekken van nieuwe spelers kan onder de loep worden genomen. "Wij bemoeien ons niet met het aankoopbeleid, het aantrekken van spelers", liet de rechterhand van Arjen Ploeg, Harry Korn al eerder doorschemeren. "Daar hebben wij geen verstand van." Ploeg hief zaterdag triomfantelijk het glas. "Zie je dat ik goed gehandeld heb."

De kapitale Duno selectie wordt in de watten gelegd. Alle ogen waren zaterdag gericht op Jan Oosterhuis, die Sam van Essen al na een minuut spelen een uitstekende zag missen. In de achterste linie speelde nieuwkomer Shuremy Felomina een prima partij. Het is genoegzaam bekend dat Ryan Bouwmeester en Hans Cooke geen liefhebbers waren van de aanpak van De Haan. Inmiddels zijn de gesprekken met de gestopte Bouwmeester opgestart en de geblesseerde Hans Cooke kiest momenteel voor werkzaamheden bij Porsche, zijn nieuwe werkgever in Heteren. Duno penetreerde enkele keren doelgericht, Andreas Dusink en Roy Talsma schoten met scherp. Bart van Brakel had de nummers drie en vier op zijn schoen liggen, de paal voorkwam erger voor Rijsoord.

Foto: Mats Grotenbreg kan een aardige bal raken, maar kan na de 2-0 zege op Rijsoord ook een aardig Nederlands deuntje zingen. De familie Oosterhuis zingt op de achtergrond mee.

Foto: gertbudding.nl

Streamer: Duno kan weer feesten na 2-0 zege

Kader: De zorgen zijn na de 2-0 zege voor Duno voorzitter Richard Vacquier Droop nog niet voorbij, op bestuurlijk niveau. Begin maart houdt de club een algemene ledenvergadering en daar zal het woord 'samenwerken, lees fusie, rondt zingen. De voorzitter dacht aan samenwerking met OVC' 85, maar heeft nu zijn voelsprieten verlegt naar Renkum. ''Ik moet eerst het mandaat krijgen van de leden om verder te kijken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden