Ondanks de ruime 28-6 nederlaag die DKOD, op bezoek bij koploper Animo leed, zag trainer Jaap Jochems (op archieffoto, tweede van links) zeker nog perspectief voor de komende duels.
Ondanks de ruime 28-6 nederlaag die DKOD, op bezoek bij koploper Animo leed, zag trainer Jaap Jochems (op archieffoto, tweede van links) zeker nog perspectief voor de komende duels. (Foto: Dick Martens)

DKOD kansloos onderuit bij koploper Animo

  Sport

RENKUM – Voor DKOD was het bezoek aan de ongenaakbare koploper in de 3e Klasse D eigenlijk een 'mission impossible'. Uiteraard ging de ploeg van trainer Jaap Jochems niet met die gedachte richting Geldermalsen, maar moest ondanks een bewonderenswaardige inzet, toch uiteindelijk ruimschoots de meerdere erkennen in de aanstaande kampioen. Na een 12-4 ruststand werd het uiteindelijk maar liefst 28-8.

door Dick Martens

Afronding ondermaats

DKOD trad de koploper met open vizier tegemoet. ,,We hadden een aanvallend plan opgesteld en kregen met die strijdwijze, zeker in de beginfase aardige kansen", legt Jochems uit. ,,Helaas schortte het ook nu weer aan de afronding. Wil je tegen een dergelijke tegenstander een kans maken, dan moet je de kansen die je krijgt beter benutten. We konden Animo ruim een kwartier partij bieden, maar vervolgens nam de thuisploeg meer en meer het initiatief en keken we bij rust al tegen een behoorlijke achterstand aan."

Complimenten voor voorbeeldige inzet

Toch brandde Jochems zijn volgelingen in de onderbreking niet af, maar complimenteerde hij de spelers voor hun voorbeeldige inzet. ,,Hoewel de stand anders doet vermoeden, maakten we weinig passfouten, creëerden we aanvallend de nodige kansen en maakten we inde korfzone verdedigend weinig fouten." Maar in het tweede bedrijf braken ook de personele nood en de relatief weinige trainingsuren Jochems ploeg op. ,,We trainen maar één keer per week en dat is tegen een topfitte tegenstander als Animo te weinig. Dat weten we, maar toch proberen we met een surplus aan inzet dat te compenseren. Nu was de tank na ruim 45 minuten korfballen leeg en het verzet definitief gebroken." Toch was Jochems wel blij, dat hij de jeugdige talenten Nynke Sterk (16) en Britt Pess (15) speelminuten kon geven. ,,Ze kregen de opdracht om het de veel scorende dames van Animo moeilijk te maken. Dat deden ze voortreffelijk, ze speelden onbevangen en Nynke scoorde zelf ook nog eens. Het was haar eerste doelpunt bij de senioren."

'Spelers gaan voor elkaar door het vuur'

Ondanks de forse nederlaag, zag Jochems zeker nog perspectief voor zijn formatie. ,,Ik zag toch weer progressie in ons spel, de spelers in goeden doen zijn en d bereidheid hebben om voor elkaar door het vuur te gaan. Als we dit verder kunnen uitbouwen, dan zijn de laatste benodigde punten die handhaving garanderen, een kwestie van tijd."

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 4, Ruben Isarin 2, Niels Vedder en Nynke Sterk 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden