DKOD verloor het inhaalduel, op bezoek bij HKC (U), met ruime cijfers. Het werd in Utrecht 22-8 voor de thuisclub. Coach Jaap Jochems (op archieffoto) was teleurgesteld over het matige optreden van zijn ploeg.
DKOD verloor het inhaalduel, op bezoek bij HKC (U), met ruime cijfers. Het werd in Utrecht 22-8 voor de thuisclub. Coach Jaap Jochems (op archieffoto) was teleurgesteld over het matige optreden van zijn ploeg. (Foto: Dick Martens)

Geen bonuspunten voor matig DKOD

  Sport

RENKUM – DKOD heeft in het inhaalduel tegen HKC (U) geen ‘bonuspunten’ kunnen veroveren. Zo typeert trainer Jaap Jochems als zijn ploeg punten veroverd tegen teams die meestrijden om de titel, zoals de Utrechters. De Renkumers mochten echter allerminst aanspraak maken op enig succes, want het speelde een van de slechtste wedstrijden van dit lopende zaalseizoen. Bij rust werd er al tegen een 10-2 achterstand aangekeken, om uiteindelijk met een forse 22-8 nederlaag weer huiswaarts te keren.

door Dick Martens

'Niet dezelfde passie en strijd'

Het optreden van zijn ploeg stelde Jochems wel teleur. ,,Het was jammer, dat wij niet dezelfde strijd en scherpte konden leveren, als bijvoorbeeld onlangs tegen EKCA (19-13 winst). Dan hadden wij zeker minimaal een punt mee kunnen nemen. Dat zat er echter nu niet in, dan hadden we een veel betere vorm aan de dag moeten leggen.”

Rentree Rico Derksen

De wedstrijd tegen HKC stond eigenlijk voor zaterdag 8 februari op het programma, maar toen lukte het Jochems, door diverse omstandigheden, niet om een representatief team op de been te brengen. ,,Gelukkig wilde HKC meewerken aan het verplaatsen van de wedstrijd, maar ook nu werd ik geplaagd door ‘afwezigen’. Sharon Brinksma en Mariëlle Jansen waren nog geblesseerd, Kim van den Brink was ziek en ook Roy Aarns was niet beschikbaar. Positief was wel, dat Rico Derksen na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree kon maken. Toch verdwijnen door al die mutaties wel de automatismen en krijg je het tegen een ploeg als HKC toch lastig. En als de passing en de afronding dan ook nog eens ondermaats zijn, dan ben je uiteindelijk toch kansloos. Ik spreek niet over een off-day, omdat ik dan de spelers en speelsters die wel beschikbaar waren toch tekort doe. Met name de jeugdige talenten Nynke Sterk en Britt Pess speelden naar behoren, maar gedijen natuurlijk beter in ‘een team in vorm’. Helaas was dat niet het geval. We hebben nu twee weken rust, tijd om de blessures te laten herstellen. Dan gaan we ons opmaken voor het slot van het zaalseizoen waarin we om ons te kunnen handhaven in de 3e Klasse, nog wel wat punten nodig hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat dat ons gaat lukken.”

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 3, Ruben Isaris 2, Demi Gerritsen, Niels Vedder en Rico Derksen 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden