De wegen van CHRC en hoofdtrainer Chika Okere (op archieffoto) gaan aan het einde van dit seizoen scheiden.
De wegen van CHRC en hoofdtrainer Chika Okere (op archieffoto) gaan aan het einde van dit seizoen scheiden. (Foto: Dick Martens)

CHRC en trainer Chika Okere nemen na dit seizoen afscheid van elkaar (update)

  Sport

HEELSUM – Het bestuur van CHRC en hoofdtrainer Chika Okere hebben na rijp beraad en in goed overleg besloten volgend seizoen niet met elkaar verder te gaan. Okere is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer bij de club uit Heelsum, die onlangs ook besloot met ingang van komend seizoen de overstap te gaan maken van de zondag naar de zaterdagcompetitie. Daarvoor diende Okere de club als speler.

door Dick Martens

'Leden voelen geen binding meer met de selectie'

,,Natuurlijk heeft het er ook mee te maken dat de resultaten achter blijven”, licht CHRC-voorzitter Paul Leertouwer de beslissing toe. ,,Maar ook proefden wij dat de beleving rondom het team wat weg aan het ebben is. Ook op de onlangs belegde Algemene Leden Vergadering, waar de voorgenomen overgang om naar de zaterdag over te stappen, ter stemming werd gebracht, hoorden we al dergelijke geluiden. Tevens voelden de leden niet veel binding meer met de selectie, die grotendeels bestaat uit jongens van buitenaf. Daardoor loopt ook het toeschouwersaantal sterk terug en is de kantine, toch een voorname bron van inkomsten voor de club, na de thuiswedstrijden praktisch leeg.”

Seizoen op goede manier afmaken

Toch weigert Leertouwer dat alleen aan het optreden van Okere en zijn selectie op te hangen. ,,Chika heeft er zeker voor gezorgd dat de selectie weer op orde kwam. De spelers vinden zijn aanpak prima, getuige ook de grote trainingsopkomst. Een opkomst die er al jaren niet meer is geweest bij CHRC. Dat is zeker zijn verdienste. Het is echter helaas niet geworden, wat wij er met zijn allen van hadden gehoopt. Chika zal het seizoen wel gewoon afmaken en hij gaat daarbij alles in het werk stellen, om dat op een goede manier te doen. Hij heeft aangegeven, dat voor de spelers en zeker ook voor de club te willen doen. Hij wil er zeker nog het maximale uit gaan halen. Dat is natuurlijk prijzenswaardig. Voor ons is het nu zaak om een geschikte opvolger te gaan vinden, om met hem een nieuwe frisse start te kunnen gaan maken, op de zaterdag.”

'Dit zag ik echt niet aankomen'

,,Dit zag ik niet echt aankomen”, reageert Okere een dag nadat hij de boodschap van het CHRC-bestuur vernam. ,,In december spraken we de intentie nog uit, om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. Dan is deze beslissing natuurlijk vreemd.” Ook de argumentatie, dat er geen binding meer zou zijn tussen de CHRC-leden en de huidige spelersgroep bevreemd de trainer ten zeerste. ,,CHRC heeft geen jeugd en geen tweede elftal, ook vertrokken er aan het einde van vorig seizoen de nodige spelers, dus om een representatief elftal op de been te kunnen brengen dit seizoen, moesten er wel spelers bijkomen, Logisch, dat die dan van ‘buitenaf’ komen. Er komen twee spelers uit Zevenaar en drie uit Arnhem, dus zoveel zijn dat er niet eens. En bij veel clubs is dat niet anders, toch? Financiële middelen om eventueel spelers die ooit bij de club speelden terug te halen zijn er ook niet, dus ik was al lang lij en de club overigens ook, dat er spelers bereid waren om naar Heelsum te komen. Daardoor ontstond er toch een mooie mix.”

Altijd een prima trainingsopkomst

Ook hoorde Okere, dat de ploeg momenteel ‘los zand’ zou zijn. Die bewering weerlegd hij stellig. ,,Wat dat betreft zaten we ook niet meer op één lijn. We hebben in de aanloop naar en gedurende het seizoen de nodige klappen te verwerken gehad, we staan stijf onderaan en desondanks is en blijft de trainingsopkomst prima. Een paar keer waren er door omstandigheden wat minder, maar in de regel zijn er altijd 14 tot 18 spelers en dat al vanaf de voorbereiding. Op de Nieuwjaarsreceptie was de complete selectie aanwezig en binnen kort gaan we met 21 spelers en voetbalwedstrijd bezoeken. Vorig seizoen, toen ik als speler onderdeel uitmaakte van de selectie, was het meer regel dan uitzondering, dat er maar 5 of 6 spelers op het trainingsveld stonden, dus waar hebben we het dan over.”

Ongenuanceerde meningen

Daarom is het voor de scheidend trainer dan ook moeilijk te verteren, dat er verhalen verteld worden en meningen geventileerd, die ongenuanceerd zijn. ,,Vaak komen die van mensen die af en toe eens een wedstrijdje bezoeken, nooit een training hebben gezien, of meningen van anderen napraten. Dat vind ik jammer. Maar ook de spelersgroep was verrast door de nieuwe koers die de club, zonder mij, wil gaan varen. Het merendeel vond de beslissing dan ook ‘nergens op slaan’. Ondanks alles wil ik hier door de voordeur weggaan en gaan we er alles aan doen om dat sportief te kennen bewerkstelligen.”

'Ik wil absoluut door als trainer'

Het ene seizoen betekent echter niet, dat de trainerscarrière er voor Okere opzit. ,,Absoluut niet. Ik beleef veel plezier aan het geven van trainingen en het coachen en heb ik vertrouwen in wat ik doe. Ik baal er wel van, dat deze beslissing zo laat in het seizoen genomen is. Veel clubs hebben een nieuwe trainer of hebben met hun huidige trainer verlengd, maar ik sta zeker open voor clubs die nog op zoek zijn naar een nieuwe trainer, die kunnen gewoon contact met mij opnemen. Ik sta overal voor open.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden