RVW won, op bezoek bij Arnhemia met 3-1. Stefan Aalbers (midden, op archieffoto) nam twee treffers voor zijn rekening.
RVW won, op bezoek bij Arnhemia met 3-1. Stefan Aalbers (midden, op archieffoto) nam twee treffers voor zijn rekening. (Foto: Fred Hendriks )

Eindelijk weer een overwinning voor RVW

  Sport

HEELSUM -  In de 4e Klasse D heeft RVW, in de strijd om klassenbehoud, goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Peter van den Borden won op bezoek bij concurrent Arnhemia, na een 0-1 ruststand, uiteindelijk met 1-3. Grote man bij RVW was topscorer Stefan Aalbers, die twee treffers voor zijn rekening nam. Ook Roy van Lagen was trefzeker voor de Heelsumers.

door Dick Martens

Laatste overwinning was op 6 oktober 2019

De euforie was extra groot bij Van den Borden en zijn spelers, want de laatste keer dat er een overwinning gevierd kon worden was alweer ‘even’ geleden, namelijk op 6 oktober 2019, toen er op bezoek bij Loil met 3-2 werd gewonnen. Daarna volgde een serie van maar liefst zeven nederlagen en vier gelijke spelen. 

Zware blessure voor Pepijn Ox

Trainer van den Borden was uiteraard blij met eindelijk weer eens een overwinning. ,,Ik ben hartstikke blij, zeker ook omdat we de drie punten echt nodig hadden.” Toch was het voor ‘de winnende trainer’, voorafgaande aan het duel met Arnhemia, weer puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. ,,Jeffrey Zweers ontbrak door een schorsing en ook Mitchel Bosman kon niet starten en daar was afgelopen week de zware blessure van Pepijn Ox al bijgekomen. Hij brak in de oefenwedstrijd, die wij vorige week tegen OVC ’85 speelden, zijn voet. Gelukkig kon ik wel een beroep doen op Frank van Rhijn.”

Belangrijke driepunter

RVW begon goed aan het duel, maar ook nu zag van den Borden zijn team wel kansen creëren, maar niet benutten. ,,Dat was toch het euvel, wat ons de laatste wedstrijden parten speelde. Gelukkig kwamen we voor rust toch nog op een verdiende voorsprong, door Stefan Aalbers, die een fraaie voorzet van Mourad Hamma, prima afrondde. In de rust heb ik aangegeven, in de tweede helft aanvallend te blijven spelen, maar toch ging de ploeg weer te veel achteruit voetballen en daar profiteerde Arnhemia van, door de gelijkmaker te produceren (1-1). Even sloeg bij ons de paniek weer toe, maar nadat Roy van Lagen ons weer op voorsprong zette en Stefan (Aalbers) even later zijn tweede doelpunt maakte was de wedstrijd gespeeld en zijn weer niet meer in de problemen geweest en hadden we die belangrijke driepunter te pakken.” Enig smetje op de overwinning was het uitvallen van aanvoerder Luuk Hendriks, die zijn knie verdraaide. ,,Ik hoop dat het meevalt, want Luuk is natuurlijk een belangrijke speler voor ons”, aldus van den Borden tot slot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden