CHRC-trainer Chika Okere zag zijn ploeg, op bezoek bij de nummer drie van de 4e Klasse B, Groessen, met 2-2 gelijkspelen. De gelijkmaker viel diep in de extra tijd.
CHRC-trainer Chika Okere zag zijn ploeg, op bezoek bij de nummer drie van de 4e Klasse B, Groessen, met 2-2 gelijkspelen. De gelijkmaker viel diep in de extra tijd. (Foto: Dick Martens)

CHRC ziet Groessen diep in extra tijd nog langszij komen

  Sport

HEELSUM – In en tegen Groessen leek CHRC eindelijk de eerste zege van het seizoen te gaan behalen. Tot de 88e minuut stond nog altijd de minimale 0-1 voorsprong op het scorebord en leek de ploeg van trainer Chika Okere voor een stunt, tegen toch de nummer drie op de ranglijst van de 4e Klasse D, te gaan zorgen. Maar ook nu kreeg de hekkensluiter niet wat het verdiende en ontbeerde het net weer dat kleine beetje geluk, waar zo naar werd gesnakt. Groessen kwam langszij en het duel leek te gaan eindigen in 1-1, maar er volgde nog een knotsgekke slotfase. In minuut 93 kwam CHRC toch nog op voorsprong en leek er toch eindelijk sprake te zijn van gerechtigheid. Helaas voor de geplaagde formatie van Okera moest ook nu de gifbeker weer tot op de bodem leeg. De thuisclub kwam in de 98e minuut toch nog op 2-2. Opluchting bij Groessen, maar een enorme kater voor CHRC.

door Dick Martens

'Pech blijft ons achtervolgen'

,,Ik vind het zo erg voor de jongens”, aldus Okere gedesillusioneerd na de late gelijkmaker. ,,Zij verdienen zoveel meer. Ook tegen de nummer drie hebben we laten zien, wat we in huis hebben. We hadden zeker geleerd van het thuisduel tegen hen (5-1 verlies, red.), waarin we na te hebben voorgestaan en ook nog eens tegen tien man speelden, de doelpunten knullig weggaven. Nu speelden we stukken beter en kwamen door een doelpunt van Dada (Pina Mendes) voor rust op voorsprong. Ook na rust speelden we prima en gaven praktisch geen kansen weg, tot die gelijkmaker. Toch toonden we karakter en kwamen in de extra tijd weer op voorsprong (doelpunt: Bryan van Velzen) en schoten niet veel later ook nog eens op de lat. Helaas liet de scheidsrechter in mijn ogen veel te lang doorspelen en tot overmaat van ramp komt Groessen dan ook nog op 2-2. Dat is ook een beetje het beeld van dit seizoen. Pech blijft ons achtervolgen.”

'De jongens verdienen zoveel meer'

Hoewel de teleurstelling groot was, overheerste toch de trots bij de trainer, die aan het einde van het seizoen de club moet gaan verlaten. ,,De jongens hebben gestreden, gaten voor elkaar dichtgelopen en dan gun je ze zo die overwinning. Ook op basis van de trainingsarbeid en de trainingsopkomst. Ze verdienen dan ook zoveel meer. Ik hoop dan ook echt, dat we deze lijn kunnen gaan doortrekken, dan ben ik er ondanks alles toch van overtuigd, dat we zeker nog de nodige punten gaan pakken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden