Foto: Dick Martens

Bob Jansen nieuwe trainer CHRC

  Sport

HEELSUM - CHRC is er al snel in geslaagd om een geschikte opvolger te vinden voor de vertrekkende hoofdtrainer Chika Okere. Even werd er een weekje relatieve rust ingelast, maar achter de schermen werden de voelhorens toch wel uitgestoken, gebrainstormd en wat lijntjes uitgeworpen. Het resultaat van netwerken en vruchtbare gesprekken mondde tenslotte uit in het feit, dat Bob Jansen woensdagavond zijn door voorzitter Paul Leertouwer gepresenteerde contract ondertekende. De 53-jarige Wageninger, die ‘zijn hele leven’ al lid is van SKV, zette zijn signatuur onder een eenjarige verbintenis, waarbij de intentie is, dat er zeker een vervolg aan zal gaan komen.

door Dick Martens

SKV is mijn club

Jansen maakte als speler naam bij SKV, waar hij op Sportpark De Zoom de jeugdelftallen doorliep om uiteindelijk ook zijn steentje bij te dragen in het eerste team, waar hij als verdediger begon en als spits eindigde. Hij staat er nog altijd op de ledenlijst. Op zijn 37e hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen, om zich te gaan richten op ‘het trainersvak’. ,,Ik heb het altijd geweldig naar mijn zin gehad bij SKV, dat is echt mijn club”, legt Jansen uit. ,,Voor ik als speler stopte trainde ik al jeugdteams bij SKV en haalde ondertussen mijn TC-2 diploma en vervolgens ook TC-2. In het seizoen 2003-2004 was ik de laatste acht competitiewedstrijden zelfs even hoofdtrainer. Daarna ben ik weer teruggegaan naar de A1.”

Perfecte leerschool

Toch besloot de oer-SKV’er om zijn vleugels elders uit te gaan slaan. Zo begon een trainerscarrière die hem voerde van het Barneveldse SDVB, waar hij het tweede team onder zijn hoede nam. ,,Daar was Henk van de Pol de hoofdtrainer. Van hem heb ik enorm veel geleerd, kreeg ook alle vrijheid om mij te ontwikkelen. Een perfecte leerschool dus.” Toch keerde hij na twee jaar weer terug bij SKV om daar na het schrijven van een jeugdplan ook de A1 weer te gaan trainen. Na al die ervaringen die Jansen opdeed werd het tijd om op eigen benen te gaan staan. Dat deed hij vervolgens bij De Glind, Kesteren, Blauw Geel en vierdeklasser Harskamp, waar hij drie seizoenen de scepter zwaaide en het erop leek, dat daar minimaal ook nog een vierde seizoen bij zou gaan komen.

Blij met telefoontje CHRC

,,Het was de keuze van de club. Zij vonden dat drie jaar een mooie periode was en het tijd werd voor een nieuw gezicht. Ik had voor mijzelf de knoop nog niet doorgehakt. Maar uiteindelijk zijn we als grote jongens uit elkaar gegaan. Harskamp is echt een mooie club, waar ik nog altijd graag kom. Ook heb ik met veel spelers nog contact.” Het betekende uiteindelijk ook, dat Jansen afgelopen seizoen geen club meer trainde. ,,Maar dat vond ik niet zo erg, want ik was enorm druk met mijn HBO-studie facilitair management, die ik dit jaar hoop af te ronden.” Toch was het ‘clubloos’ zijn toch relatief, want hij werd door WAVV-voorzitter Jan Laurens benaderd met het verzoek of hij als verzorger het eerste zaterdagteam wilde bijstaan. ,,Dat wilde ik wel en dat doe ik nu wekelijks met heel veel plezier.” Maar de locatiemanager bij de WUR was toch wel blij met het telefoontje van CHRC.

Snel op één lijn

,,Zeker, want het trainer zijn bevalt mij prima. Na de eerste contacten ging het allemaal snel en zaten we ook nog eens op één lijn.” Dat bevestigde ook voorzitter Leertouwer. ,,De Technische Commissie heeft snel gehandeld en ook met hen was er direct een mooie klik. We hebben snel knopen doorgehakt, met in ons achterhoofd, dat andere clubs ook niet stilzitten.” Voor Jansen was CHRC als club natuurlijk geen onbekende, maar van de spelersgroep wist hij nog niet veel. ,,Maar dat is inmiddels al wel veranderd. ‘Stiekem’ bekeek ik al wedstrijden en heb ik ook al met een aantal spelers gesproken. Het feit dat ze naar de zaterdag gaan kwam ook perfect uit, want mijn zondag is veelal gevuld met het bezoeken van wedstrijden van Feyenoord. Ook een passie van mij en mijn zoon.” Maar waar hij kan, zal hij zeker nog zijn toekomstige spelersgroep gaan bekijken. Een spelersgroep die te maken zal krijgen met een trainer die, zoals hij zichzelf typeert, rechtlijnig is, zal hameren op discipline binnen de lijnen en op de trainingen, die boeven de groep staat, maar op zijn tijd er zeker ook ‘tussenin’. ,,Die zaken vind ik belangrijk, maar zeker ook het biertje na de wedstrijd en het contact met de supporters. Dat verwacht ik overigens ook van mijn spelers.”

'Ik kijk uit naar mijn nieuwe avontuur'

Een specifieke boodschap of doelstelling heeft Jansen niet meegekregen. ,,We willen weer een herkenbaar CHRC zien, dat leuk voetbal speelt en spelplezier uitstraalt”, ligt Leertouwer toe. De tevreden glimlach van Jansen spreekt boekdelen. Hij kan zich duidelijk vinden in de woorden van ‘zijn’ voorzitter. ,,Ik heb er zin in en kijk naar het nieuwe avontuur uit.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden