Het eerste vrouwenteam van Nuovo ligt na de fraaie 4-0 zege op concurrent Renswouw D2 op titelkoers.
Het eerste vrouwenteam van Nuovo ligt na de fraaie 4-0 zege op concurrent Renswouw D2 op titelkoers. (Foto: Nuovo)

NUOVO na tiende zege op rij op kampioenskoers

  Sport

DOORWERTH - Voor het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Nuovo gloort er een historisch kampioenschap. Door de winst op het bezoekende Renswouw D2, de koploper in de 1e Klasse, is de ploeg uit Renkum, die haar thuisbasis heeft in Sporthal Doorwerth, is de marge tot de kop van de ranglijst nog maar één punt. Eigenlijk is Nuovo de virtuele koploper, want zij hebben nog een duel in te halen.

door Dick Martens

Geen twijfel

De ploeg van coach Sander Siebel liet er tegen de gasten uit Renswoude geen twijfel over bestaan, dat zij die koppositie nastreven. Tegen de gasten, die de ranglijst de hele competitie al aanvoeren, werden met niet mis te verstane cijfers aan de zegekar gebonden. Kansloos met een 4-0 nederlaag in de bagage keerden de bezoekers weer huiswaarts.

Steun van enthousiaste toeschouwers

Nuovo was erop gebrand om revanche te nemen op Renswouw, omdat er eerder dit seizoen, in de uitwedstrijd, met 3-1 werd verloren. Renswouw D2 is een zeer ervaren team, dat ook hun eigen D1-team had afgetroefd. Maar vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Nuovo de gasten niets cadeau ging geven. De pass liep geweldig, waardoor de spelverdeelsters goed konden variëren. Vooral op de midden aanval had Renswouw geen vat, waardoor Nuovo veel sneller en makkelijker dan verwacht 3-0 in sets voor kwam (25-19, 25-15 en 25-9). Het leek er even op dat het daarbij bleef, maar de coach Siebel eiste van zijn team dat ook de vierde set werd binnengehaald. Mede met steun vanaf de enthousiaste toeschouwers wist Nuovo deze set uiteindelijk ook winnend over de streep te trekken (25-20).

Tien overwinningen op rij

Na een haperend begin van de competitie heeft Nuovo inmiddels niet minder dan tien (!) wedstrijden op rij gewonnen. Tot vorige week waren er nog vier kampioenskandidaten. Naast Renswouw D2 en Nuovo, waren dat ook Renswouw D1 en Aetos D2. Na de laatste overwinning heeft Nuovo nu de beste papieren op de zo felbegeerde titel. Maar ook Siebel en zijn team weten dat er, met nog vijf wedstrijden te spelen nog niets is beslist. Maar als Nuovo er toch in slaagt om over enige weken het kampioenschap binnen te slepen, dan zal het voor het eerst sinds 2003 weer terugkeren in de Promotieklasse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden