DKOD kan en mag ook volgend seizoen, zowel op het veld alsook in de zaal, uitkomen in de 3e Klasse. Of dat gaat gebeuren en of dat dan met Jaap Jochems (tweede van links) als coach zal zijn, is nog niet zeker.
DKOD kan en mag ook volgend seizoen, zowel op het veld alsook in de zaal, uitkomen in de 3e Klasse. Of dat gaat gebeuren en of dat dan met Jaap Jochems (tweede van links) als coach zal zijn, is nog niet zeker. (Foto: Dick Martens)

Door ‘corona-maatregel’ KNKV blijft DKOD 3e Klasser. KV Wageningen moet nog afwachten

  Sport

RENKUM-WAGENINGEN - De korfbalbond KNKV schrapt per direct de veldcompetitie en wijst geen degradanten en kampioenen aan. Bij de bijna uitgespeelde zaalcompetitie is de tussenstand de eindstand. Voor de topcompetities (Korfbal League, hoofdklasse en Topklasse vrouwen) wordt een uitzondering gemaakt. De competitie ligt stil vanwege het coronavirus.

door Dick Martens

'We kunnen leven met oplossing'

Door deze maatregelen zal het Renkumse DKOD zowel in de zaal, alsook op et veld in de 3e Klasse uit kunnen komen. ,,In de zaal stonden we in de middenmoot”, verduidelijkt coach Jaap Jochems de situatie. ,,We hadden natuurlijk liever de competities uitgespeeld, maar gezien de ontstane situatie is dit wel een oplossing waar we als DKOD mee kunnen leven. De veldcompetitie waar we ook in de 3e Klasse speelden, wordt als niet gespeeld beschouwd. Dus ook daar starten we volgend seizoen weer in dezelfde klasse.”

Nog twijfels over voortbestaan eerste team

Toch zit er bij Jochems nog wel een ‘kleine maar’ aan volgend seizoen. Want de vraag is of DKOD volgend seizoen nog een representatief eerste team op de been kan brengen en ook of Jochems dan wederom de coach zal zijn. ,,De Technische Commissie inventariseert momenteel de mogelijkheden. Zelf had ik eigenlijk al aangegeven dat ik in ieder geval als speler zou gaan stoppen, zeker omdat ik nog altijd revalideer van de zware knieblessure die ik dit seizoen heb opgelopen. Ook als coach wilde ik eigenlijk stoppen, maar gezien de ontstane situatie door het coronavirus ende wijze waarop de competities eindigden twijfel ik nog. Belangrijk daarbij is zeker ook, waar de TC straks mee komt. Daar zal in de loop van deze week meer duidelijkheid over komen, denk ik.”

Nog geen duidelijkheid over toekomst trainer Jochems

Daarna zal Jochems beslissen hoe zijn korfbal-toekomst er verder uit zal gaan zien. ,,Ik heb al wel een telefonisch gesprek gehad met een andere club, maar dat was meer oriënterend. Daarbij heb ik wel aangegeven, dat ik eerst de situatie en de mogelijkheden bij DKOD zal gaan bekijken. Het wachten is nu op het voorstel vanuit de TC. Wordt binnenkort zeker vervolgd.”

KV Wageningen nog in het ongewisse

KV Wageningen verkeert nog in het ongewisse over de zaalcompetitie. De ploeg, die volgend seizoen onder leiding staat van de van Oost Arnhem afkomstige coach Ron Steenbergen, was in de veldcompetitie nog in ‘de kampioensrace’ met Tempo en het team van de nieuwe trainer, Oost-Arnhem. Maar de veldcompetitie wordt helemaal niet meer uitgespeeld en zal dus ook geen kampioen meer opleveren. Over het zaalseizoen is nog veel onduidelijkheid. KV Wageningen eindigde daarin als derde en was daarmee uitgespeeld. Maar het KNKV denkt nog na over het invoegen van een zogenaamde 'tussenklasse’. Een klasse tussen de Korfbal League en de Hoofdklasse. Het is mogelijk, dat de Wageningers in die plannen worden meegenomen.DE Korbalbond zal in de vorm van een enquête onder de verenigingen daarover later nog een beslissing gaan nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden