Renkums burgemeester Agnes Schaap (rechts) en wethouder Marinka Mulder bezochten de jeugdtraining van DKOD. DKOD-voorzitter Michiel Hupkes had gezorgd voor handgel en water.
Renkums burgemeester Agnes Schaap (rechts) en wethouder Marinka Mulder bezochten de jeugdtraining van DKOD. DKOD-voorzitter Michiel Hupkes had gezorgd voor handgel en water. (Foto: DKOD)

DKOD-jeugd weer enthousiast in training. Ook burgemeester en wethouder wagen doelpogingen.

  Sport

RENKUM – De mededeling van premier Mark Rutte, dat de sportieve jeugd weer in clubverband mochten gaan trainen, werd ook bij korfbalvereniging DKOD met gejuich ontvangen. Onmiddellijk na het bekend worden van de versoepelde maatregel kwam het bestuur direct in actie om de jeugdleden ook de verantwoorde mogelijkheden te bieden om weer hun favoriete korfbalspelletje te kunnen spelen. Gezien het enthousiasme waarmee de jeugd het kunstgras ‘in de voortuin’ van MFC Doelum betrad, waren de inspanningen niet voor niets geweest. Ook het feit, dat de training ook nog eens bezocht werd door Renkums burgemeester Agnes Schaap en de wethouder, met onder andere sport in haar portefeuille, Marinka Mulder, gaf het ‘trainingsfeest’ ook nog eens een leuk, onverwacht en extra cachet.

door Dick Martens

Spannend

,,Het was natuurlijk wel even spannend”, aldus DKOD-voorzitter Michiel Hupkes. ,,Doen we het goed, komt iedereen, hebben we alle risico’s goed ingeschat?” Dat was zeker het geval. De handgel stond klaar en ook konden de handen worden afgespoeld, evenals het materiaal. Het enthousiasme van de jeugdleden gaf aan, dat de behoefte om weer lekker te gaan trainen, er volop was.

Leuke filmpjes

Toch bleef, aldus Hupkes DKOD ook in de Coronatijd doorleven. ,, Trainers en coaches hielden contact met hun team en er werden oefeningen om fit te blijven opgestuurd om fit te blijven. De leuke filmpjes die her en der op ‘het web’ verschenen lieten zien, dat velen de oefeningen ook vol overgave uitvoerden. Ook aan de toekomst van DKOD werd ondertussen door de Technische Commissie gewerkt. Wat te doen in de zomer en hoe komen de diverse teams er volgend seizoen uit te zien. Ook met Doelum hielden we contact.”

Burgemeester Schaap en wethouder Mulder genieten ook

Maar het was voor Hupkes en zijn medebestuurders ook een spannend tijd. ,,Je wil toch ook weten of alle leden gezond zijn. Dat was nu lastig. Normaal ontmoet je elkaar ‘langs de lijn’ om dergelijke zaken met elkaar te spreken. Dat kon nu echt niet. Gelukkig kunnen we weer trainen, een eerste stap. En de kinderen hebben ervan genoten.” Genieten deden woensdagavond burgemeester Agnes Schaap en wethouder Marinka Mulder ook. Zij maakten ‘een rondje Renkum/Heelsum’ en bezochten naast de DKOD-training, ook de mini’s van RVW die op Sportpark Wilhelmina aan het trainen waren en Sjabbens Sports en Health waar voor de jeugd buitenactiviteiten werden georganiseerd. ,,Het is geweldig om te zien dat de verenigingen zich zo hebben aangepast”, aldus wethouder Mulder. ,,De kinderen vinden het ook heerlijk dat ze weer kunnen sporten. Wij wilden dat met eigen ogen zien, onze betrokkenheid tonen en ‘ophalen’ waar nog vragen en zorgen zitten en de verenigingen een hart onder de riem te steken. Heel veel vragen en zorgen waren er gelukkig niet. Vaak ging het om praktische zaken, zoals bij Sjabbens bijvoorbeeld. Wat te doen als een kind nodig naar het toilet moet. Dat is dan lastig, omdat de sportschool vooralsnog dicht moet blijven. Toch ontdek je dan ook weer de ondernemersgeest boven komen drijven. Er wordt dan gedacht aan nog meer buitenactiviteiten zoals een bootcamp.”

Talent

Nadat de DKOD-jeugd moe maar voldaan het kunstgras had verlaten konden de burgemeester en de wethouder de verleiding niet weerstaan om toch ook even wat schotpogingen te wagen. Stijlvol en niet zonder succes lieten zij zien, dat er zeker sportief talent schuil gaat in het Renkumse college.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden