Onder het toeziend oog van Marc van Hintum tekende Raimond van der Gouw in 2009 zijn Vitesse-contract. De keeperstrainer verruilt de Arnhemse eredivisionist komend seizoen voor PSV.
Onder het toeziend oog van Marc van Hintum tekende Raimond van der Gouw in 2009 zijn Vitesse-contract. De keeperstrainer verruilt de Arnhemse eredivisionist komend seizoen voor PSV. (Foto: Dick Martens)

Keeperstrainer Van der Gouw verruilt Vitesse voor PSV

  Sport

ARNHEM - Raimond van der Gouw verruilt komend seizoen Vitesse voor PSV. De 57-jarige keeperstrainer, die in Arnhem een doorlopend contract had, gaat diezelfde functie in Eindhoven vervullen. Van der Gouw was bij de Arnhemse eredivisionist sinds 2009 als actief.

door Dick Martens

De oud doelman speelde tussen 1988 en 1996 meer dan 250 wedstrijden voor Vitesse. Ook speelde hij bij Go Ahead Eagles, Manchester United, West Ham United, RKC Waalwijk en AGOVV. Voordat Van der Gouw in 2009 opnieuw bij Vitesse neerstreek, was hij als keeperstrainer actief bij AGOVV en het Engelse Sunderland.

Een lastige keuze

Van der Gouw over zijn transfer: ,,Het was voor mij een lastige keuze. Ik draag Vitesse namelijk een enorm warm hart toe. De afgelopen jaren heb ik mijzelf in Arnhem heel prettig kunnen ontwikkelen en de manier van werken heb ik als zeer aangenaam ervaren. Ik wil graag mijn stafleden, collega’s en alle supporters hartelijk danken. Zowel vroeger als speler op Monnikenhuize, maar ook als keeperstrainer in GelreDome heb ik mij altijd heel erg gewaardeerd gevoeld. Anderzijds kan ik met mijn stap naar PSV werken in de Nederlandse top. Dat zie ik als een mooie uitdaging.”

Trots en blij

De nieuwe Technisch directeur van Vitesse, Johannes Spors betreurt h het vertrek van Van der Gouw, maar is ook trots en blij. ,,Hoewel het jammer is dat een vakman als Raimond de club verlaat, zijn we er ook trots op dat een Nederlandse topclub oog heeft voor onze kundige mensen. We bedanken Raimond voor zijn jaren in Arnhemse dienst en wensen hem veel succes bij PSV.”

De komende periode benut Vitesse om een opvolger aan te stellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden