Patrick Vroegh poseert in het nieuwe uitshirt van Vitesse, dat gedragen zal gaan worden in het seizoen 2020 - 2021.
Patrick Vroegh poseert in het nieuwe uitshirt van Vitesse, dat gedragen zal gaan worden in het seizoen 2020 - 2021. (Foto: Vitesse)

Vitesse presenteert uitshirt 2020-2021: 'Wij zijn de jonges uut Ernhem'

  Sport

ARNHEM - Net als in het seizoen 2019|2020 presenteert Vitesse voor 2020|2021 een uitshirt dat de verbinding maakt met de stad Arnhem: 'Want daar klopt het Ernemse blauw'. 

door Dick Martens

De trolleybus vormt het kloppend hart van het uitshirt

,,Wat het nieuwe uitshirt bijzonder maakt, is het ontwerp, dat volledig in handen ligt van de supporters", aldus een woordvoerder van de Arnhemse eredivisionist. ,,In samenwerking met hen en onze official teamwear supplier Nike is er een uitshirt ontwikkeld dat verwijst naar de stad. Want historisch in de stad zijn bijvoorbeeld de trolleybussen, die ons nog steeds door Arnhem brengen. Van oost naar west, van noord naar zuid en weer terug. De trolleybus vormt dan ook het kloppende hart van het uitshirt voor het seizoen 2020|2021. Het verleden gekoesterd in het heden." 

'Samen spelen we onder de vlag van Ernem'

De verwijzing naar de trolleybus komt terug in het rugnummer op de achterkant van het tenue, waar duidelijke verwijzingen te zien zijn. In de kraag is de vlag van Gelderland verwerkt. ,,Als nummer 1 van Gelderland draagt Vitesse de trots van de provincie uit. In het oosten, in het westen, in het noorden en in het zuiden." Ook de inmiddels alom bekende uitspraak: 'Wij zijn de jonges uut Ernem', is ook duidelijk terug te zien in de banen op het shirt én op de rechterborst. Daar staat ook het stadswapen van Arnhem, verwijzend naar:  'Samen spelen we onder de vlag van Ernem, samen zijn we Vites!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden